Justin Timberlakes ups på Instagram: Delte ulovlig selfie med 37 millioner
Den amerikanske popstjerne ville gøre demokratiet en tjeneste, i stedet kom han på kant med loven.
Popstjernen Justin Timberlake risikerer at blive straffet for at offentliggøre et billede af sig selv på Instagram.
Den 35-årige Timberlake har nemlig overtrådt loven i den amerikanske stat Tennessee, hvor det er forbudt at tage billeder på valgstederne i forbindelse med præsidentvalget.
Popstjernen rejste fra Los Angeles til sin hjemby Memphis for at stemme tidligt - og i forbindelse med valghandlingen tog han et selfie, som han delte med sine 37 millioner følgere på Instagram.
I følgeteksten opfordrer Justin Timberlake sine fans til at bruge deres demokratiske ret og stemme ved præsidentvalget. Det kan nemlig lade sig gøre at stemme tidligt til valget den 8. november i de fleste stater.
"Gå ud og STEM!" og "brug din stemmeret" hedder det blandt andet i følgeteksten til billedet.
Myndighederne i Shelby County, hvor Timberlake tog billedet, oplyser ifølge Reuters, at man er opmærksom på, at der er sket noget ulovligt, og at sagen vil blive undersøgt.
Straffen for at overtræde loven er op til 30 dages fængsel og 50 dollars i bøde.
Kan være i strid med USAs forfatning
Nyhedsbureauet Reuters har forsøgt at få en kommentar fra Justin Timberlake, men han har ikke svaret på journalisternes henvendelser. Til gengæld er billedet blevet fjernet fra Instagram.
Sagen med Justin Timberlakes selfie er ikke den første i USA, hvor vælgere bringer sig selv i fedtefadet med deres mobiltelefon.
I flere stater er det forbudt at fotografere på valgstederne. Lovene er typisk vedtaget før mobiltelefonen indtog verden, og dengang skulle de beskytte vælgerne mod afpresning fra folk med kameraer og sørge for, at valghandlingen forløb så hurtigt som muligt.
Men hvis Justin Timberlake ender med at blive straffet for sit foto, har han muligvis en chance for at slippe fri, hvis han lægger sag an mod myndighederne.
Så sent som den 24. oktober fik en mand i delstaten Michigan nemlig rettens ord for, at han måtte tage en selfie på et valgsted.
Ifølge dommeren var forbuddet ugyldigt, fordi det krænkede mandens ytringsfrihed.
Og i delstaten Colorado har to vælgere nu lagt sag an, fordi de mener forbuddet mod fotografering i valglokalerne er i strid med USAs forfatning.