Udland

Twitter og Spotify blev delvist slået ud af netangreb

Hundreder af nettjenester var berørt af cyberangreb mod domænevirksomhed. Angrebet ramte i det østlige USA.

Flere store nettjenester, heriblandt Twitter og Spotify, var fredag lukket ned i dele af USA på grund af et cyberangreb mod selskabernes netleverandør, Dyn.

- Angrebet påvirker i første omgang det østlige USA og kunder i denne region, skriver selskabet på sin hjemmeside.

Dyn er en af de store domæneleverandører i USA. Angrebet mod virksomheden betød, at mange amerikanere på østkysten forgæves forsøgte at høre musik på Spotify eller se film på Netflix natten til fredag dansk tid.

Flere hundrede nettjenester som Amazon, eBay og New York Times, der har millioner af kunder, var nede på grund af angrebet.

Det skriver avisen The Financial Times, der også selv har været ramt af cyberangrebet.

Angreb overbelastede netsteder

Dyn er et firma, der "oversætter" de forståelige navne på hjemmesider til de tekniske ip-adresser, der består af talkoder.

- Uden det er vi alle nødt til at skrive numre ind i webbrowseren i stedet for navne på hjemmesider, siger sikkerhedsresearcher Graham Cluley til Financial Times.

Dyn er et af de største firmaer af den type. Driftsstoppet betød, at virksomhedens kunder ikke kunne indlæse deres hjemmesider.

Det var et såkaldt DDoS-angreb, der går ud på at overbelaste adgangen til et netsted i så stort omfang, at netstedet bliver utilgængeligt.

Dyn oplyser, at angrebet ramte omkring klokken 13 dansk tid. Alt fungerede normalt igen efter to timer.