Donald Trump

Trump buhet ud ved traditionel kandidat-middag

Det er normalt muntert, når USA's præsidentkandidater taler ved Al Smiths velgørenhedsmiddag. Men ikke i år.

Det var langtfra alle jokes fra den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, der blev godt modtaget, da han talte ved den traditionelle velgørenhedsmiddag Alfred E. Smith Foundation Dinner torsdag aften lokal tid.

Begivenheden har traditionelt til formål at forene Demokraternes og Republikanernes præsidentkandidater, der i humoristisk lag joker om sig selv og hinanden, mens der bliver samlet penge ind til velgørende katolske organisationer.

Men Donald Trump brugte det meste af sin taletid på at angribe sin modkandidat.

- Her er hun så til et offentligt arrangement, hvor hun lader som om, hun ikke hader katolikker, sagde Trump blandt andet.

Publikum buheden af Trump

Republikanernes præsidentkandidat fortsatte også med at beskylde sin modstander for at være korrupt, som han har gjort løbende under valgkampen.

- Hillary er så korrupt, at hun blev sparket ud af Watergate-kommissionen. Hvor korrupt skal man være for at blive sparket ud af Watergate-kommissionen? Ret korrupt, sagde rigmanden.

På et tidspunkt, mens publikum buhede af ham, sagde Trump:

- Jeg ved ikke, hvem de er sure på, Hillary, dig eller mig.

Der var ikke mange selvironiske vittigheder fra Donald Trump, men alligevel fik han salen af kendte politikere og kendte til at grine et par gange undervejs.

Blandt andet da han gjorde grin med sin egen kone, Melania Trump.

Se et sammenklip af nogle af de bedste jokes fra middagen her:

Hillary Clinton og Donald Trump talte ved den traditionelle velgørenhedsmiddag Alfred E. Smith Foundation Dinner torsdag aften lokal tid.

Clinton angreb hårdt

Hun er tidligere blevet hængt ud i medierne, fordi hun til Republikanernes partikonvent holdte en tale, hvor store passager var kopieret fra en tale, som præsidentfruen Michelle Obama havde holdt år forinden.

- Medierne er totalt farvede. Michelle Obama holder en tale, som alle synes er fantastisk. Min kone holder den præcis samme tale, og så er folk efter hende, sagde Trump.

Hillary Clinton indtog scenen efter Donald Trump, og selv om Demokraternes præsidentkandidat var lidt mildere ved sin modstander, leverede også hun hårde angreb.

- De fleste ser et slagkraftigt symbol, når de ser på Frihedsgudinden i New York. Donald ser en firer. Måske en femmer, hvis hun ændrer sit hår, sagde Clinton.

Middagen fandt sted aftenen efter en hårdhændet debat, der af amerikanske medier som CNN og New York Times er blevet beskrevet som en af de mest ondskabsfulde præsidentdebatter i USA's historie.