Udland

Hvidhaj smadrer igennem bur - dykker overlever mirakuløst

Hajen var fanget i buret og kom op indsmurt i blod, men dykkeren overlevede tilsyneladende uden en skramme.

Dykkere med hang til høj puls kan flere steder i verden blive sænket ned i vandet i et bur, så de kan komme helt tæt på de farlige hvidhajer.

Men da en dykker for nyligt forsøgte sig med netop det i vandet ud for den mexicanske ø Guadalupe, var det tæt på at gå helt galt.

En video, der blev lagt på Youtube torsdag, viser et besætningsmedlem, som ved hjælp af et stykke tun lokker en haj tæt på buret, hvor en dykker opholder sig.

Den del lykkes sådan set meget godt, men efter hajen har slugt tunen, fortsætter den for fuld kraft ind i buret, hvor flere stænger knækker, så hajen pludselig er fanget inde i det.

Der opstår vild panik, hajen pisker vandet op, og på båden råber en af passagerene ”er den (hajen, red.) inde?”, men en anden siger ”er han (dykkeren, red.) inde i buret?”

Blodig haj kommer op til overfladen

Efter et par sekunders panik kommer den nu blodige hvidhaj op til overfladen. Den får møvet sig op af buret og ud i frit vand, men de panikslagene passagerer på båden ved ikke, hvad der er sket med dykkeren, og hvor blodet kommer fra.

Der går over 20 sekunder uden livstegn fra dykkeren, men til sidst kommer han op til overfladen, hvor han får hjælp til at komme ombord på båden.

Da det går op for folk på båden, at han ikke er kommet noget til, begynder flere af passagerne at grine og klappe, og dykkeren selv virker også til at tage det hele forholdsvis stille og roligt.

Manden bag videoen: Hajen ville ikke angribe

Videoen er filmet af en mand, der på Youtube har profilen Gabe and Garett. Han skriver på Facebook, at det, der ligner et angreb fra hvidhajen, i virkeligheden var et uheld.

- De (hvidhajer, red.) bliver midlertidigt blændet, når de åbner munden, så da den gik efter tunen, ramte den uheldigvis buret. De kan ikke svømme baglæns, så den fortsatte gennem buret med en dykker indeni. Ingen blev såret og efter et halvt dramatisk minut, kom dykkeren sikkert op, skriver han.