Udland

Ny kontroversiel Trump-video med ung pige: Jeg kommer til at date hende om 10 år

Donald Trump siger i en netop offentliggjort video af ældre dato, at han vil date en ung pige. Selv var han 46 år på tidspunktet.

Donald Trump har ikke haft det let, siden en video offentliggjort i sidste uge viste den republikanske præsidentkandidat fremsætte sexistiske kommentarer om kvinder.

Her stopper det dog ikke.

Den amerikanske tv-station CBS News har nemlig offentliggjort en video, som kan give kritikerne endnu mere ammunition.

I et klip fra tv-programmet ”Entertainment Tonight” fra 1992 står Donald Trump foran en rulletrappe sammen med en gruppe små piger.

Det er ikke muligt at se hverken Trump eller pigerne, der ud fra stemmerne at dømme er meget unge, men af lydsporet fremgår det, at han spørger en af dem, om hun skal op med rulletrappen.

Da hun svarer ja, vender den på det tidspunkt 46-årige Donald Trump sig tilsyneladende rundt og siger:

- Jeg kommer til at date hende om 10 år.

Videoklippet er for øvrigt optaget i Trumps eget højhus Trump Tower i New York.

Har også udtalt sig om sin egen datter

Det er langt fra første gang, Donald Trump taler om sin lyst til at date piger eller kvinder, der er væsentligt yngre end ham selv.

I 2006 sagde han om sin dengang 24-årige datter Ivanka Trump:

- Jeg har sagt, at hvis Ivanka ikke var min datter, ville jeg måske date hende.

Beskylder Trump for at kysse og gramse

Foruden videoen fra 1992 er der onsdag aften også dukket en ny beskyldning op. I New York Times står to kvinder frem og siger, at Donald Trump har rørt dem på en upassende måde for mange år siden.

En af kvinderne er den tidligere forretningsrejsende Jessica Leeds, der i dag er 74 år.

Hun fortæller i et videoklip på The New York Times' hjemmeside, at Trump gramsede på hende, da de ved et tilfælde sad ved siden af hinanden på første klasse på et fly for 36 år siden.

Cirka 45 minutter efter afgang løftede Trump ifølge Jessica Leeds armlænet imellem dem op og begyndte at berøre hendes bryster og forsøgte at få hånden op under hendes kjole.

Hænder overalt

- Han var som en blæksprutte. Hans hænder var overalt. Det var et overfald, siger hun ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er søndagens tv-debat mellem Donald Trump og Hillary Clinton, der får hende til at stå frem.

Her benægtede Trump, at han nogensinde havde antastet kvinder fysisk mod deres vilje, selv om en video fra 2005 har afsløret, at han har talt om at gøre det.

En anden kvinde, Rachel Crooks, siger, at hun som 22-årig receptionist mødte Donald Trump ved en elevator i Trump Tower i New York i 2005.

Her præsenterende hun sig for Trump, men han ville ifølge hendes udsagn ikke slippe hendes hånd igen og begyndte at kysse hende på kinderne, inden han "kyssede mig direkte på munden, siger hun til The New York Times ifølge AFP.

Kalder anklager karaktermord

Ingen af kvinderne har anmeldt Trump, og hans kampagnestab betegner anklagerne som et forsøg på karaktermord af The New York Times, der officielt har meldt ud, at den støtter Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, i præsidentvalget.

- Hele artiklen er det pure opspind. At gå årtier tilbage i et forsøg på at tilsmudse Mr. Trump er et nyt lavpunkt for avisen, siger Jason Miller fra Trumps valgkampsstab.

Ifølge The New York Times har Donald Trump truet med et sagsanlæg, hvis avisen bragte historien.