Udland

Ronald McDonald sendt på orlov: - Vi vil ikke bidrage til hysteriet

Fastfood-kæden McDonald's har fulgt med i sagerne om uhyggelige klovne og vælger nu at trække deres maskot, Ronald McDonald, tilbage.

Først var det USA. Så Canada, Australien, Frankrig og Storbritannien. Nu er de også kommet til Norden.

Personer, der klæder sig ud som uhyggelige klovne og skræmmer eller truer forbipasserende, er efterhånden blevet et kendt fænomen flere steder i verden.        

Derfor vælger fastfoodkæden McDonald's at tage ekstra hensyn. Deres verdenskendte maskot, Ronald McDonald, er netop en klovnefigur, og de har derfor meldt ud, at de giver ham orlov til de mange negative episoder med klovne drosler ned. Det skriver VG.no

- McDonald's er opmærksom på den nuværende situation omkring klovnene, som er blevet observeret i lokalsamfundet. På baggrund af dette vil vi vise hensyn i forhold til Ronald McDonalds deltagelse i samfundsarrangementer fremover, skriver McDonalds til nyherdsbureauet AP. 

De oplyser ikke, om der er tale om en total bandlysning fra deres restauranter af klovnen, eller om han stadig vil deltage i enkelte arrangementer.  

Klovnetrend er nu også set i Norge 

Tirsdag fik politiet meldinger om flere klovne i Norge: Både i Romerike ved Oslo, Bodø i Nordvestnorge og Romsdal i Sydvestnorge.  

I Romerike fik en familie en stor forskrækkelse, da en person med det karakteristiske uhyggelige klovnekostume fulgte efter og slog mod deres bil med et baseballbat ved 21-tiden tirsdag.    

Politiet kunne senere oplyse, at de havde pågrebet en 14-årig dreng og fire venner, der stod bag nummeret, som de havde filmet med deres mobiltelefoner.