Donald Trump

Ét ord fra mini-Trump fik hele salen til at gå amok

Den seneste uge har været et sandt helvede for Donald Trump, men i nat fik præsidentkandidaten endelig lidt medvind.

Det har været nogle hårde dage for den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, efter en 11 år gammel lydoptagelse med sexistiske udtalelser fra rigmanden dukkede op i weekenden.

I de seneste meningsmålinger, som Donald Trump i øvrigt kalder ”korrupte”, har Hillary Clinton øget forspringet markant, men i nat (dansk tid, red.) fik rigmanden endelig lidt medvind i sejlene.

Under et vælgermøde i delstaten Pennsylvania fik han et barn med sig på scenen. Donald Trump spurgte barnet, om han ville tilbage til sin mor og far, eller om han ville blive hos Donald Trump, hvorefter drengen lænede sig hen mod mikrofonen.

- Trump, lød det stålsat fra barnet, hvorefter Trump-tilhængerne i Pennsylvania brød ud i jubel.

Klædt ud som look-alike

Den lille dreng var klædt ud som en Donald Trump-look-alike og var iført jakkesæt med et rødt slips og havde endda samme frisure.

Det er meningen, at han skal ligne Donald Trump, men han ser faktisk meget bedre ud.

Donald Trump

- Det er meningen, at han skal ligne Donald Trump, men han ser faktisk meget bedre ud. Du er virkelig flot, sagde Donald Trump på scenen, mens han holdt drengen.

I de seneste meningsmålinger står Hillary Clinton til at få 46 procent af stemmerne. Til sammenligning står Donald Trump til at få 35 procent, hvilket giver Demokraternes præsidentkandidat en solid føring på 11 procentpoint. Dermed øger Hillary Clinton sit forspring væsentligt i forhold til tidligere målinger.

Sexistiske udtalelser i 2005

Meningsmålingerne er foretaget efter offentliggørelsen af lydoptagelsen med Trumps sexistiske udtalelser, men inden tv-debatten mellem præsidentkandidaterne, der fandt sted søndag aften. Ifølge en måling fra tv-stationen CNN var det dog Hillary Clinton, der vandt debatten.

Derfor har Donald Trump brug for alle de sejre, han kan få, inden amerikanerne om en lille måneds tid skal stemme om, hvem der skal overtage Det Hvide Hus efter Barack Obama.

Se debatten fra d. 11. oktober mellem USA's præsidentkandidater Hillary Clinton og Donald Trump på 99 sekunder.

De to præsidentkandidater mødes i en tredje og sidste tv-debat den 19. oktober, inden valget finder sted den 8. november.