Borgerkrig i Syrien: Så smadret er en af verdens ældste byer

Nye droneoptagelser over Syriens største og ældste by viser de massive ødelæggelser som følge af fem års borgerkrig.

Ødelæggerne i Syriens største by, Aleppo, er blevet dokumenteret med nye droneoptagelser. Byen, der regnes for at være en af verdens ældste byer, var tidligere et blomstrende handelscentrum, men fremstår nu som en by med smadrede huse og bygninger efter flere års bomber og intense luftangreb.

Videoen er optaget med drone og offentliggjort af Aleppo Media Center.

Det er den syriske hær, der står bag luftangrebene. Bombningerne er rettet mod de oprørskontrollerede områder i den østlige del af den syriske millionby.

Oprørerne: Krigens mest intense angreb

Ifølge oprørerne har regimet i hovedstaden Damaskus stået bag de mest intense bombardementer i krigen med en ny offensiv over de seneste par uger.

I kritikken af det syriske regime fortæller oprørerne i Aleppo, at militæret er begyndt at bruge våben, der er specielt indrettede til at jævne store bygninger med jorden.

Selv om bombardementerne af byen er rettet mod de syriske oprørsgrupper, går angrebene ofte ud over civile. Hundredvis af mennesker er blevet dræbt i angrebene alene i løbet af de seneste uger.

Civile bliver fanget

Indbyggerne i Aleppo har problemer med at komme væk fra de oprørskontrollerede områder i det nordlige Syrien.

Den syriske regeringshær har som mål at genvinde kontrollen over hele den syriske storby. For at skåne flest mulige civile har hæren meddelt, at der vil være flugtveje åbne for de syrere, der ønsker at forlade den østlige del af byen.

Det er ikke første gang, at droneoptagelser viser voldsomme ødelæggelser af syriske oldtidsbyer. Den flere tusinde år gamle by Palmyra er også blevet ødelagt som følge af den fem år lange borgerkrig.

300.000 dræbte

Aleppo regnes for at være blandt verdens ældste byer ifølge The Telegraph. Der har angiveligt boet mennesker i byen i 6300 år. Kun Byblos i Libanon og Jeriko i Israel er ældre.

Den fem år lange borgerkrig har kostet mindst 300.000 mennesker livet.

Halvdelen af befolkningen er flygtet.