Donald Trump

Trump: Undskyld... men Bill Clinton var langt værre end mig

Donald Trump undskyldte igen sine sexistiske kommentarer, og angreb i samme ombæring Bill Clinton for at have udnyttet kvinder groft.

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump smed om sig med anklager mod Hillary Clintons mand, tidligere amerikansk præsident Bill Clinton, da han i nattens debat endnu engang blev spurgt ind til sit kvindesyn.

- Ser man på Bill Clinton, så var han langt værre. Jeg sagde noget, han gjorde noget. Ingen i dette lands historie har udnyttet kvinder så groft som Bill Clinton, sagde den republikanske spidskandidat. 

Blot en time inden tv-debatten havde Donald Trump afholdt et pressemøde med fire kvinder, hvor tre af dem tidligere har anklaget den tidligere præsident Clinton for seksuelle overgreb. 

Fire kvinder går til angreb mod Clinton-familiens seksualmoral før debatten mellem Trump og Clinton.

Trump: Ingen har mere respekt for kvinder end jeg

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump undskyldte i nattens tv-debat igen sin 'drengerøvssnak' fra en 11 år gammel video.

- Det var omklædningsrumssnak, og jeg er ikke stolt af det. Jeg undskylder til min familie og det amerikanske folk. Selvfølgelig er jeg ikke stolt af det, men lad os fokusere på det vigtige: Islamisk Stat, sagde Donald Trump, inden han begyndte en tirade om amerikansk sikkerhedspolitik.  

Donald Trump forsvarer sig efter angreb om hemmelig video

Clinton: Trumps video viser nøjagtig, hvem han er

Hillary Clinton købte imidlertid kke undskyldningen fra Donald Trump. Hun mente, at videoen viser Trumps reelle kvindesyn.

- Donald Trump siger, at videoen ikke repræsenterer ham, men det er ganske tydeligt for enhver, at videoen netop viser, hvem han er. Vi har set Trump fornærme kvinder gennem hele kampagnen. Vi har set ham udstille kvinder på tv og Twitter. Vi så ham efter den første tv-debat bruge næsten en uge på at udstille en tidligere Miss Universe med de hårdeste og mest nedgørende ord, sagde demokraternes spidskandidat. 

Trump og Clinton mødes i den anden direkte tv-debat.

Republikanere har vendt Trump ryggen

I videoen fra 2005 praler Donald Trump med, hvordan han kan tage på kvinder, hvor han vil. Han siger blandt andet:

- Jeg bliver automatisk tiltrukket af lækre kvinder. Jeg begynder bare at kysse dem. Det er som en magnet. Jeg venter ikke engang. Og når du er en stjerne, lader de dig gøre det. Du kan gøre hvad som helst, tage dem i fissen, sagde den dengang 59-årige Trump.

Siden har adskillige af de mest prominente politikere i det republikanske parti vendt den kontroversielle spidskandidat ryggen. Senest blandt andet tidligere udenrigsminister Condoleezza Rice, tidligere republikansk spidskandidat John McCain og selv Trumps egen vicepræsidentkandidat Mike Pence, der konkluderede, at han ikke kunne forsvare Trumps bemærkninger. 

Se debatten fra d. 11. oktober mellem USA's præsidentkandidater Hillary Clinton og Donald Trump på 99 sekunder.

Du kan se hele debatten på NEWS i dag kl. 14.00 og 19.23. Debatten kan også allerede nu ses i fuld længde på TV 2 PLAY.

Afstemning

Hvem synes du vandt debatten?