Donald Trump

Ond og personlig debat i nat: Hvis jeg var præsident, sad du i fængsel

Der var adskillige hårde stød mellem præsidentkandidaterne under debatten mellem Hillary Clinton og Donald Trump.

Som ventet kom en del af debatten mellem Hillary Clinton og Donald Trump til at foregå under bæltestedet, efter en opsigtsvækkende video af Donald Trump blev offentliggjort fredag.

Trump havde allerede inden da antydet, at han ville angribe sex-sagerne mod Hillary Clintons mand, Bill Clinton, under debatten. Og det gjorde han.

Allerede før debatten holdt Trump pressemøde med fire kvinder, hvoraf de tre har anklaget Bill Clinton for sex-overgreb. Kvinderne var til stede i salen under debatten, og Trump fortalte også om dem under debatten.

Se debatten fra d. 11. oktober mellem USA's præsidentkandidater Hillary Clinton og Donald Trump på 99 sekunder.

Trump undskyldte dog også sine egne udtalelser fra videoen - men sagde samtidig, at der var vigtigere ting i verden.

 - Jeg har undskyldt, og jeg er flov over det. Men vi har vigtigere ting for, såsom at bekæmpe Islamisk Stat, sagde Trump. 

- Ingen har større respekt for kvinder, end jeg har.

Efterfølgende eskalerede diskussionen, da Trump drejede den ind på den mail-sag, der har fulgt Hillary Clinton under hele valgkampen. Hun bliver kritiseret for at have brugt en privat mailserver til at modtage fortrolige mails som udenrigsminister.

- Når jeg bliver præsident, vil jeg sætte en særlig anklager til at nærstudere din sag, fortalte Trump.

Det fik Clinton til at advare mod at sætte en mand som Trump til at styre landet.

- ... for så sidder du i fængsel, afbrød Trump.

Clinton: Putin blander sig i valget

Clinton gik blandt andet til modangreb ved at sammenholde, at Rusland angiveligt har hacket Demokraternes servere med, at Putin og Trump har sagt pæne ting om hinanden.

- Tro mig, de gør det ikke for at få mig valgt, sagde Clinton.

- De gør det for at påvirke valget til fordel for Donald Trump.

Trump og Clinton mødes i den anden direkte tv-debat.

En anklage, som Trump helt afviste:

- Jeg ved intet om Rusland i denne sammenhæng.

Dårlig stemning - men sluttede med håndtryk

Trump brokkede sig flere gange over, at Hillary Clinton tilsyneladende fik mere taletid end han gjorde, og stemningen var generelt dårlig mellem de to kandidater, der ikke gav hinanden hånden, da de kom på scenen.

Trump og Clinton mødtes for anden gang til direkte tv-debat.

Aftenens sidste tilskuerspørgsmål gik da også på, om ikke Trump og Clinton kunne finde bare en pæn ting at sige om hinanden.

- Hun er hårdtarbejdende, og hun giver ikke op. Hun er en 'fighter' og det respekterer jeg hende for, noterede Donald Trump, mens Hillary Clinton valgte at rose sin modstanders dygtige børn.

Lige efter deres svar sluttede debatten - og nu kunne demokraternes og republikanernes præsidentkandidater trykke hånd og sige tak for kampen.

Debatten mellem Trump og Clinton natten til mandag var den anden ud af tre debatter mellem de to præsidentkandidater. Debatten foregik på Washington University i St. Louis med journalisterne Martha Raddatz fra ABC og Anderson Cooper fra CNN som værter.

Afstemning

Hvem synes du vandt debatten?

Den sidste debat er planlagt til 19. oktober. Den sender vi naturligvis direkte på TV 2 NEWS og Tv2.dk.

Du kan se hele den anden debat på NEWS i dag kl. 14.00 og 19.23. Debatten kan også allerede nu ses i fuld længde på TV 2 PLAY.