Donald Trump

Live-sending: Clinton og Trump mødes i direkte tv-debat

Den anden af tre tv-debatter mellem præsidentkandidaterne foregår natten til mandag. Følg med direkte i videoen over denne artikel.

En hektisk uge i den amerikanske præsidentvalgkamp slutter med et ordentligt brag, når de to kandidater til landets øverste politiske post mødes i direkte debat natten til mandag dansk tid.

Klokken 3.00 begynder debatten i St. Louis. Det bliver under andre former end den foregående debat, hvor en journalist stillede alle spørgsmålene. Denne gang vil publikum have mulighed for at stille kandidaterne spørgsmål.

Trump og Clinton kender ikke spørgsmålene på forhånd, og har derfor kun haft begrænset mulighed for at forberede sig på svarene.

Hele seancen vil blive styret af tv-værterne Martha Raddatz fra ABC og Anderson Cooper fra CNN.

Nye kontroversielle sager

I den forgangne uge har flere medier skrevet om lækkede emails, som angiveligt skulle afsløre, at Clinton har modtaget omkring 172 millioner kroner for at holde taler for finanskredse på Wall Street før valgkampen.

Under valgkampen - først i primærvalgkampen mod Bernie Sanders og siden i duellen med Donald Trump - er Hillary Clinton blevet beskyldt for at stå kapitalinteresserne på Wall Street nær.

Samtidig med de historier har Donald Trump været i sin helt egen mediestorm, efter en video fra 2005 er blevet offentliggjort. I videoen kan man blandt andet høre høre Donald Trump fortælle, at han som kendt person kan tillade sig at befamle kvinders kønsdele, uden de siger noget til det.

Trump har efterfølgende undskyldt udtalelserne i en optagelse, hvor han samtidig kritiserer Bill Clintons seksualmoral.

En time før debatten holdt Trump da også et kort pressemøde, hvor han præsenterede fire kvinder - de tre har anklaget Bill Clinton for seksuelle overgreb, og den fjerde har anklaget Hillary Clinton for at dække over en anden mands voldtægt.

Debatten begynder klokken 3 dansk tid og ventes at vare 90 minutter.

Du kan se hele debatten på NEWS i dag kl. 14.00 og 19.23. Debatten kan også allerede nu ses i fuld længde på TV 2 PLAY.