Donald Trump

Fuglede: Trump vandt 'forfærdelig debat'

Det blev i sidste ende en sejr for Donald Trump, at debatten natten til mandag endte med at handle om politik, mener Mads Fuglede.

På forhånd var det forudset, at den anden ud af tre debatter mellem de to amerikanske præsidentkandidater Donald Trump og Hillary Clinton ville blive fyldt med personangreb. Og det kom også til at passe i den første halve time af den halvanden time lange debat.

- I begyndelsen var jeg ved at miste min tro på menneskeheden. Det var forfærdeligt at være vidne til. Men så kom vi heldigvis via to gode moderatorer og politiske spørgsmål fra publikum kom vi væk fra mudderkastningen og så kandidaterne bevæge sig væk fra det personlige, siger ekspert i amerikansk politik Mads Fuglede.

Han vurderer, at Donald Trump klarede sig langt bedre end forventet og kalder den republikanske kandidat for duellens vinder.

Se debatten fra d. 11. oktober mellem USA's præsidentkandidater Hillary Clinton og Donald Trump på 99 sekunder.

- Dette format passede ham meget bedre, og hele debatten igennem formår han at holde Clinton meget defensiv. Han får nævnt alle de punkter, der er vigtige for ham at få nævnt.

- Efter den forfærdelige start fik vi en bedre debat, hvor han var langt bedre forberedt end i den første debat.

I løbet af den personfikserede begyndelse af debatten blev der både talt om Donald Trumps såvel som Bill Clintons mulige sex-eskapader, og Donald Trump fik næsvnt, at han vil sætte Hillary Clinton i fængsel, hvis han bliver præsident.

Donald Trump og Hillary Clinton mødes i den anden direkte tv-duel.

Efterfølgende kom kandidaterne dog også ind på emner som jobskabelse, krigen i Syrien og Ruslands mulige forsøg på at hacke sig til oplysninger i USA.

Steinmetz: Trump klarede sig godt trods presset

Også TV 2's USA-korrespondent Jesper Steinmetz mener, at Donald Trump klarede sig godt i debatten - særligt med tanke på, at han havde ryggen mod muren efter fredagens afsløring af en video fra 2005, hvor Trump udtaler sig nedsættende om kvinder. Videoen har blandt andet betydet, at mange republikanere har trukket deres støtte til partiets præsidentkandidat.

De amerikanske præsidentkandidater mødtes natten til mandag i en tv-duel.

- I betragtning af hvilket massivt pres, han er under, og det mediefokus, han har været under de sidste 48 timer, så klarede han sig faktisk meget godt, siger Jesper Steinmetz.

- Han var lidt usammenhængende i begyndelsen af debatten, men så kom han tilbage på sporet og fik mindet seerne om, at han ønsker et jobskabende USA, som skaber en større vækst, end det er tilfældet i øjeblikket. Og på den måde fik han talt sig ind på den bekymring, som mange amerikanere har.

Den første måling efter duellen viser dog, at ikke alle er enige med Steinmetz og Fuglede om, at Trump kom bedst ud af tv-debatten.

En måling fra tv-stationen CNN viser i kølvandet på debatten, at 57 procent af de adspurgte seere mener, at Hillary Clinton vandt debatten. 34 procent mener, at Donald Trump vandt. 

Afstemning

Hvem synes du vandt debatten?

De to præsidentkandidater mødes i en tredje og sidste tv-debat 19. oktober inden valget 8. november. Den kan du selvfølgelig se direkte på TV 2 NEWS og på Tv2.dk.

Du kan se hele den anden debat på NEWS i dag kl. 14.00 og 19.23. Debatten kan også allerede nu ses i fuld længde på TV 2 PLAY.