Donald Trump

Trump skiller stjerner: De Niro vil slå ham i ansigtet, kollega bakker ham op

Den oscarbelønnede skuespiller siger i en video, at han gerne vil slå Donald Trump i ansigtet.

Han har spillet aldeles voldelig på det store lærred utallige gange, men nu er det som sig selv, at skuespilleren Robert de Niro stiller sig frem og truer den republikanske præsidentkandidat Donald Trump.

I en video, som egentlig skulle have været en del af kampagnen 'Vote Your Future', som skal få flere til at stemme ved det kommende valg, hidser Robert de Niro sig op over Donald Trumps udtalelser.

- Han er så overvældende dum, han er en bølle, en hund, et svin, siger Robert de Niro i videoen.

- Han spiller hasard med samfundet, betaler ikke skat og han er idiot. Colin Powell (tidligere amerikansk udenrigsminister under George W. Bush, red.) sagde det bedst: 'Han er en national katastrofe.'

- Han siger, at han vil slå folk i ansigtet. Jeg vil også gerne slå ham i ansigtet.

Robert de Niro blev dog aldrig en del af kampagnen, da hans udtalelser blev anset for hårde til at være en del af en kampagne, som ikke skulle være farvet til fordel for hverken Clinton eller Trump.

Til gengæld blev hans udtalelser klippet ud og lagt på nettet for sig selv.

Vred kollega

Videoen er blevet delt tusindvis af gange i løbet af det første døgn siden offentliggørelsen. Robert de Niros ord bliver dog anset for alt for hårde af en af de Niros kollegaer, Jon Voight - der lige som de Niro er en oscarbelønnet skuespiller.

- Jeg skammer mig over min skuespillerkollega Bobby de Niros udbrud mod Donald Trump. Han har brugt hårde ord mod en præsidentkandidat, som det seneste halvandet år har arbejdet hårdere end nogen anden mand, jeg kender, skriver Jon Voight på Twitter, hvor han også forsvarer Trumps udtalelser om kvinder.

- Jeg kender ikke mange mænd, som ikke har brugt lignende seksuelle udtryk om kvinder, særligt i deres yngre år. Donald Trumps ord var ikke lige så skadelige som Robert de Niros grimme udbrud. Trumps ord skadede ingen.

Jon Voight vandt i 1978 en OScar for bedste præstation af en skuespiller for filmen 'Coming Home'. To år senere vandt Robert de Niro samme pris for sin præstation i 'Raging Bull'. Han har desuden vundet en Oscar for bedste mandlige birolle i filmen 'The Godfather II'

Du kan se videoen, som har fået mange republikanere til at trække støtten herunder:

En 11 år gammel optagelse med kontroversielle udtalelser om kvinder skaber debat om Donald Trump.

Mens Trump tilsyneladende har Jon Voights støtte, har en række republikanske politikere trukket deres støtte til partiets præsidentkandidat i løbet af weekenden. Du kan læse mere om dem herunder.

Kendte republikanere, der har trukket støtten til Trump

De nægter at støtte Trump, efter 11 år gammel video er kommet frem

Mike Crapo

Senator, Idaho

Skriver på Twitter, at han ikke længere kan støtte Trump. I en længere udtalelse skriver han:

- Det har ikke været en let beslutning at tage, men hans opførsel har ikke givet mig noget valg. Hans gentagne handlinger og kommentarer i forhold til kvinder har været disrespektfulde, profane og nedværdigende.

Foto: MARK WILSON / Scanpix Denmark

Kelly Ayotte

Senator, New Hampshire

Skriver en i udtalelse, at hun ikke vil stemme på Donald Trump. Hun vil i stedet skrive vicepræsidentenkandidaten Mike Pences navn på stemmesedlen.   

- Jeg er først og fremmest mor og kvinde, og jeg kan og vil ikke støtte en præsidentkandidat, der praler med at nedgøre og begå overgreb mod kvinder, skriver hun.

Foto: NICHOLAS KAMM / Scanpix Denmark

John McCain

Senator, Arizona

Den tidligere republikanske præsidentkandidat vil ikke støtte sin partifælle.

Foto: MARKO DJURICA / Scanpix Denmark

Condoleezza Rice

Tidligere udenrigsminister

Den tidligere udenrigsminister skriver på Facebook:

- Nu er det nok. Donald Trump bør ikke være præsident. Han bør trække sig. Som republikaner håber jeg at kunne støtte en person, der har værdighed og statur til at bestride den højeste stilling i det bedste demokrati i verden.

Foto: MARK WILSON / Scanpix Denmark

Arnold Schwarzenegger

Tidligere guvernør i Californien

Skuespilleren har været guvernør i delstaten Californien for Republikanerne. I en udtalelse, skriver han:

- For første gang, siden jeg blev amerikansk statsborger i 1983, vil jeg ikke stemme på den republikanske kandidat ved præsidentvalget.

Foto: BOBBY YIP / Scanpix Denmark

Dan Sullivan

Senator, Alaska

Skriver i en udtalelse, at han hverken vil støtte Trump eller Clinton, men derimod Trumps vicepræsidentkandidat, Mike Pence.

- Jeg har arbejdet for at opfordre mænd til at vælge respekt og forandre kulturen med ovegreb mod kvinder og børn, hvilket har været en epidemi i Alaska og mange steder i landet. Vi har brug for nationale ledere, som kan gå forrest som et godt eksempel på det her kritiske område. De forkastelige afsløringer om Donald Trump har vist, at det kan han ikke.

Foto: MARIO ANZUONI / Scanpix Denmark

Lisa Murkowski

Senator, Alaska

Skriver i en udtalelse, at hun hverken kan eller vil støtte Trump som præsident, og opfordrer ham til at trække sig.

- Videoen, som kom frem i går (fredag, red.), har yderligere afsløret hans sande karakter. Han ikke bare objektiviserer kvinder, han praler med at jage dem som et bytte, skriver hun blandt andet.  

Foto: WIN MCNAMEE / Scanpix Denmark

John Kasich

Senator, Ohio

Var modstander til Donald Trump i primærvalgkampen.

Foto: MARY F. CALVERT / Scanpix Denmark

Cory Gardner

Senator, Colorado

Opfordrer Trump til at trække sig og siger, at han ellers vil skrive vicepræsidentkandidat Mike Pences navn på stemmesedlen.

Foto: JOSHUA ROBERTS / Scanpix Denmark

Robert Bentley

Guvernør i Alabama

- Jeg vil helt afgjort ikke stemme på Hillary Clinton, men jeg kan og vil ikke stemme på Donald Trump, skriver han i en udtalelse.

Foto: SAUL LOEB / Scanpix Denmark

John Thune

Senator, South Dakota

Skriver på Twitter, at Trump burde trække sig og overlade kandidaturet til Mike Pence.

Foto: MARK WILSON / Scanpix Denmark

Dennis Daugaard

Guvernør i South Dakota

- Nok er nok. Donald Trump bør trække sig til fordel for guvernør Mike Pence. Dette valg er for vigtigt, skriver han på Twitter.

Foto: JONATHAN ERNST / Scanpix Denmark

Brian Sandoval

Guvernør i Nevada

Guvernøren, som hele tiden har været lunken over for Trump, skriver i en udtalelse, at han ikke kan støtte ham som sit partis kandidat.

- Denne video udstillede ikke bare ord men et nu etableret mønster, som jeg finder frastødende og uacceptabelt for en kandidat som præsident for USA, skriver han.

Foto: STEVE KEEGAN / Scanpix Denmark

Carly Fiorina

Tidligere modstander

Forretningskvinde og tidligere modstander i primærvalgkampen.

Foto: AARON P. BERNSTEIN / Scanpix Denmark

Gary Herbert

Guvernør i Utah

Donald Trumps udtalelser er udover fornærmende og usle. Mens jeg ikke kan stemme på Hillary Clinton, vil jeg ikke stemme på Trump, skriver han på Twitter.

Foto: YURI GRIPAS / Scanpix Denmark

Mike Lee

Senator, Utah

Har længe været kritisk over for Trump og har aldrig officielt givet sin opbakning til præsidentkandidaten. Nu har han direkte i en video på Facebook opfordret Trump til at trække sig. 

Foto: CHIP SOMODEVILLA / Scanpix Denmark

Shelley Moore Capito

Senator, West Virginia

Kvinder har arbejdet hårdt for at få den værdighed og respekt, vi fortjener. Det passende næste skridt for ham må være at genoverveje sit kandidatur, skriver hun i en udtalelse.

Foto: ALEX WONG / Scanpix Denmark

John Boozman

Senator, Arkansas

Har ifølge ritzau trukket sin støtte til Trump.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / Scanpix Denmark

Jason Chaffetz

Senator, Utah

- Min kone, Julia, og jeg har en 15-årig datter. Tror du, at jeg kan se hende i øjnene og fortælle hende, at jeg støtter Donald Trump som præsident, når han opfører sig sådan? Og hans undskyldning. Det var ikke en undskyldning, det var en undskyldning for at blive opdaget, siger han til CNN.

Foto: CHIP SOMODEVILLA / Scanpix Denmark

Rob Portman

Senator, Ohio

- Jeg syntes, det var passede at respektere de millioner af vælgere landet over, som valgte Donald Trump til det Republikanske Partis nominerede. Mens jeg forsætter med at respektere dem, som stadig støtter Donald Trump, kan jeg ikke længere selv støtte ham, skriver han i en udtalelse.

Foto: KEVIN LAMARQUE / Scanpix Denmark

Paul Ryan

Paul Ryan

Formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, ventede lidt længere end mange andre med at trække støtten til Trump. Men mandag aften siger han via Fox News, at han ikke længere vil forsvare eller føre valgkamp for Trump.

Paul Ryan er et af de mest magtfulde medlemmer af det republikanske parti, og mange havde regnet med, at han selv ville stille op til præsidentvalget.

Foto: MANDEL NGAN / Scanpix Denmark