Udland

Republikanske vælgere støtter Trump trods videosag

Meningsmåling viser, at republikanske vælgere ønsker, at partiets ledere bakker op om Donald Trump.

Den almindelige republikanske vælger i USA er ikke helt så afvisende over for Donald Trump, som mange af republikanernes ledende folk er.

En meningsmåling, der er offentliggjort af netmediet politico.com, viser, at de almindelige republikanske vælgere i USA ønsker, at partiets ledere skal stå sammen med Trump, der lige nu er i kraftig modvind.

74 procent af de republikanske vælgere mener, at partiets folk skal støtte Trump.

13 procent mener, at partiet skal vende ham ryggen.

Beklagede gamle udtalelser

Donald Trump er havnet i problemer, efter at en 11 år gammel video, hvor han taler nedladende og sexistisk om kvinder, er blevet offentliggjort.

Natten til lørdag dansk tid sagde han i en videoerklæring på Facebook undskyld for udtalelserne. Han beklager dem, sagde han.

Meningsmålingen er foretaget for politico.com af Morning Consult umiddelbart efter, at avisen Washington Post fredag offentliggjorde den 11 år gamle video.

12 procent mener, han skal træde tilbage

Målingen siger, at generelt i den amerikanske befolkning mener fire ud af 10 vælgere - 39 procent - at Trump skal droppe sit kandidatur. 45 procent mener, at han skal fortsætte.

Blandt demokratiske vælgere mener 70 procent, at han skal droppe ud.

Hos republikanerne er det kun 12 procent, der siger, at han skal slutte sin kampagne. Blandt republikanske kvinder er det 13 procent.

Måling: Clinton tager sejren

Målingen siger også, at Donald Trump vil tabe præsidentvalget til Hillary Clinton, når der skal stemmes 8. november.

Ifølge målingen vil Hillary Clinton få 42 procent af stemmerne, mens Donald Trump får 38 procent.

Politico.com skriver dog, at embedsmænd fra såvel Demokraterne som Republikanerne mener, at det vil vare flere dage, før videosagen reelt har sat sig i vælgernes bevidsthed.

Også tv-duellen natten til mandag dansk tid vil få indflydelse på hele komplekset, siger de.