Udland

Donald Trump fastholder valgkamp: - Jeg har aldrig trukket mig fra noget i mit liv

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump kommer ikke til at trække sig trods opfordringer til det.

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump afviser pure, at han kommer til at trække sig fra kampen om at blive USA's næste præsident. Det siger han til avisen Washington Post.

Udtalelsen kommer efter, at en stribe republikanske politikere og flere demokratiske har opfordret ham til at stoppe sin kampagne.

Det sker efter offentliggørelsen af en gammel video, hvor Donald Trump bruger meget nedladende sprog om kvinder og joker med at have gennemført, hvad der kan beskrives som seksuelle overfald.

Som far til tre døtre mener jeg meget stærkt, at Trump bliver nødt til at undskylde direkte til kvinder og piger overalt.

Mitch McConnell, leder af det republikanske flertal i senatet

- Jeg vil aldrig trække mig. Jeg har aldrig trukket mig fra noget i mit liv. Jeg stopper ikke denne her valgkamp. Jeg har enorm støtte, siger Donald Trump til Washington Post.

Republikanere tager afstand

Efter videoen, hvor Donald Trump fortæller, hvordan han kan komme i seng med kvinder ved at gribe dem på deres kønsorganer, fordi han er kendt, er han blevet mødt med stor kritik.

Tidligere guvernør af delstaten Utah Jon Huntsman og senator for Utah Mike Lee, begge republikanere, har bedt Donald Trump om at trække sig.

En lang stribe af toneangivende republikanere har taget afstand fra udtalelserne.

- Som far til tre døtre mener jeg meget stærkt, at Trump bliver nødt til at undskylde direkte til kvinder og piger overalt og tage fuldt ansvar for den totale mangel på respekt for kvinder, disse udtalelser udstiller, siger lederen af det republikanske flertal i Senatet Mitch McConnell.

Folk står bag ham

Donald Trump erkender overfor Washington Post, at sagen har skabt problemer. Natten til lørdag udgav Donald Trump en video, hvor han undskyldte for kommentarerne. Han mener dog fortsat, at befolkningen står bag ham.

- Folk ringer og siger; du skal ikke engang tænke på at stoppe. Den rigtige historie er, at folk slet ikke forstår, hvor meget støtte jeg har i befolkningen, siger Donald Trump til Washington Post.