TV 2 i Syrien: Rasmus Tantholdt på tomandshånd med Assad

Han er en af verdens mest kritiserede ledere, og beskyldninger som krigsforbryder, diktator og illegitim leder står nærmest i kø. TV 2 møder Assad.

Efter to års pres er det nu lykkes TV 2 NYHEDERNES korrespondent, Rasmus Tantholdt, at interviewe den syriske præsident, Bashar al-Assad.

- Lige nu kommer der daglige nyheder ud fra den oprørskontrollerede østlige del af Aleppo, hvor vi ser hospitaler, og civile bliver bombet. Billeder der har forfærdet hele verden. Alle vil have svar på, hvad Assad siger til beskyldningerne, lyder det fra Rasmus Tantholdt.

Omstændighederne omkring interviewet

Inden interviewet kom i hus, skulle TV 2s udlandschef, Jakob Vissing, underskrive et dokument, som opridsede formaliteterne.

- Det er egentlig kun tekniske krav, som vi har lovet at overholde. Det vil sige, at præsidentpaladset skulle filme interviewet. Vi måtte ikke selv troppe op med kamerahold og stå for produktionen. Derudover indvilligede vi i, at offentliggøre to svar og spørgsmål som det første, inden det fulde interview kommer ud. Derefter har vi råderet over interviewet og må gerne klippe i det, fortæller Rasmus Tantholdt.

Hør Rasmus Tantholdt uddybe rammerne for interviewet i klippet nedenfor.

Rasmus Tantholdt uddyber, hvad TV 2 har skrevet under på inden interviewet med Bashar al-Assad.

Krigen i Syrien har nu varet i fem år og har ifølge FN kostet mere end 400.000 mennesker livet. 11 millioner syrere er flygtet fra deres hjem på grund af krigen.

I klippet nedenfor kan du høre Rasmus Tantholdt fortælle om onsdagens interview med Bashar al-Assad, som selv tog i mod den danske korrespondent i præsidentens gæstepalads i Damaskus.

TV 2-korrespondent Rasmus Tantholdt uddyber, hvordan det var at interviewe Syriens præsident Bashar al-Assad.

Klokken 9.00 torsdag bringer TV 2 uddrag af interviewet, og klokken 16 sender TV 2 NEWS det fulde interview med den syriske præsident.