Redningen af lille spædbarn går verden rundt: Kunne ikke holde tårerne tilbage

Optagelser af et spædbarn, der bliver reddet ud af en kollapset bygning i den syriske by Idlib, går verden rundt.

Tårerne triller ned af redningsarbejderens kinder. I hans arme ligger der et spædbarn, hvidt af støv fra murbrokker og med blod på panden.

- Én måned. Hun er én måned gammel, siger redningsarbejderen fra De Hvide Hjelme, mens tårerne bliver ved med at løbe frit.  

Den syriske redningsarbejder fortæller om redningsaktionen.
Den syriske redningsarbejder fortæller om redningsaktionen. Foto: Reuters / TV 2

Den lille pige er i live. Om hendes familiemedlemmer også er det, er mere uvist.

Torsdag ramte et luftangreb angiveligt den syriske by Idlib. Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder mistede mindst seks mennesker livet i angrebet, der samtidig begravede den én måned gamle baby under murbrokkerne.

En to timer lang redningsaktion fulgte – og til sidst lykkedes det at få det lille menneske ud. Optagelserne blev offentliggjort på YouTube fredag og er siden gået verden rundt.

Se det følelsesladede interview med redningsarbejderen i videoen i toppen af artiklen. Vi skal advare mod stærke billeder.  

Redningsarbejderen kunne ikke holde tårerne tilbage i ambulancen.
Redningsarbejderen kunne ikke holde tårerne tilbage i ambulancen. Foto: Reuters / TV 2

Børn fanget i Aleppo

TV 2 har de seneste uger kunne vise lignende gruopvækkende videoer, hvor små børn og en baby er blevet reddet ud af kollapsede bygninger i den syriske by Aleppo.

En af dem er femårige Ghazl. Videoen her viser de afgørende minutter, hvor den lille pige bliver reddet ud fra en kollapset bygning.

Voldsomme bombardementer i Aleppo dræber ni børn. En video viser de afgørende minutter, hvor en lille pige bliver reddet ud fra en kollapset bygning.

Ifølge FN er 100.000 børn fanget i bydelen.

Hospitaler er ingen garanti for sikkerhed

Børnene er heller ikke i sikkerhed på hospitalerne. Søndag blev et stort hospital i den oprørskontrollerede del af Aleppo i Syrien ramt af mindst to tøndebomber. Det oplyser lægeorganisation The Syrian American Medical Society.

- To tøndebomber ramte hospitalet M10, og der er også rapporter om klyngebomber, siger en talsmand for organisationen.

Både M10 og det næststørste hospital i området, M2, blev allerede onsdag ramt under et kraftigt bombardement.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har betegnet angrebene som krigsforbrydelser. Syriens regering og Rusland anklages for at stå bag.