Udland

Redningen af lille spædbarn går verden rundt: Kunne ikke holde tårerne tilbage

Optagelser af et spædbarn, der bliver reddet ud af en kollapset bygning i den syriske by Idlib, går verden rundt.

Tårerne triller ned af redningsarbejderens kinder. I hans arme ligger der et spædbarn, hvidt af støv fra murbrokker og med blod på panden.

- Én måned. Hun er én måned gammel, siger redningsarbejderen fra De Hvide Hjelme, mens tårerne bliver ved med at løbe frit.  

Den syriske redningsarbejder fortæller om redningsaktionen.

Den lille pige er i live. Om hendes familiemedlemmer også er det, er mere uvist.

Torsdag ramte et luftangreb angiveligt den syriske by Idlib. Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder mistede mindst seks mennesker livet i angrebet, der samtidig begravede den én måned gamle baby under murbrokkerne.

En to timer lang redningsaktion fulgte – og til sidst lykkedes det at få det lille menneske ud. Optagelserne blev offentliggjort på YouTube fredag og er siden gået verden rundt.

Se det følelsesladede interview med redningsarbejderen i videoen i toppen af artiklen. Vi skal advare mod stærke billeder.  

Redningsarbejderen kunne ikke holde tårerne tilbage i ambulancen.

Børn fanget i Aleppo

TV 2 har de seneste uger kunne vise lignende gruopvækkende videoer, hvor små børn og en baby er blevet reddet ud af kollapsede bygninger i den syriske by Aleppo.

En af dem er femårige Ghazl. Videoen her viser de afgørende minutter, hvor den lille pige bliver reddet ud fra en kollapset bygning.

Voldsomme bombardementer i Aleppo dræber ni børn. En video viser de afgørende minutter, hvor en lille pige bliver reddet ud fra en kollapset bygning.

Ifølge FN er 100.000 børn fanget i bydelen.

Hospitaler er ingen garanti for sikkerhed

Børnene er heller ikke i sikkerhed på hospitalerne. Søndag blev et stort hospital i den oprørskontrollerede del af Aleppo i Syrien ramt af mindst to tøndebomber. Det oplyser lægeorganisation The Syrian American Medical Society.

- To tøndebomber ramte hospitalet M10, og der er også rapporter om klyngebomber, siger en talsmand for organisationen.

Både M10 og det næststørste hospital i området, M2, blev allerede onsdag ramt under et kraftigt bombardement.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har betegnet angrebene som krigsforbrydelser. Syriens regering og Rusland anklages for at stå bag.