Udland

Præsident sammenligner sig selv med Hitler: Vil gladeligt dræbe tre millioner mennesker

Filippinernes præsident vil "med glæde" dræbe tre millioner narkomaner, lyder det i ny tale.

Filippinernes kontroversielle præsident Rodrigo Duterte har igen skabt overskrifter i internationale medier.

Det skete, da han efter hjemkomsten fra et statsbesøg i Vietnam, fredag lokal tid holdt en tale i byen Davao City, hvor han sammenlignede sig selv med Adolf Hitler og gjorde det klart, at han fortsætter sin behårde linje overfor narkomaner og narkosælgere.

Det skriver Reuters.

- Hitler massakrerede tre millioner jøder. Der er omkring tre millioner narkomaner. Dem ville jeg med glæde slagte.

- Hvis Tyskland havde Hitler, så har Filippinerne, I ved…, sagde Duterte og pegede samtidig på sig selv.

Mange drab på narkomaner og pushere

Rodrigo Duterte blev i maj 2016 valgt til præsident i Filippinerne med en valgkamp, der havde stor fokus på at sætte en stopper for stofmisbrug og korruption.

Siden han blev taget i ed den 30. juni er mere end 3.100 mennesker blevet dræbt; de fleste af dem stofmisbrugere- og sælgere.

Drabene er hovedsageligt begået af politiet eller af almindelige borgere. Både præsidenten og politichefen i hovedstaden Manilla opfordrer befolkningen til selv at slå stofmisbrugere og pushere ihjel.

Kaldte Obama en horeunge

I talen fredag langede Rodrigo Duterte også ud efter EU og USA, som flere gange har kritiseret præsidenten for sine hårdhændede metoder.

Han mener, at Vestens ledere er hykleriske.

- FN, USA og EU kan kalde mig hvad som helst. Men jeg går aldrig ind for hykleri, som I gør.

- I lukker døren ved vintertid for flygtningene fra Mellemøsten. I lader dem rådne op. Og så bekymrer I jer om 1000, 2000 eller 3000 døde (i Filippinerne, red.), sagde Rodrigo Duterte.

For nyligt kalde Rodrigo Duterte den amerikanske præsident Barack Obama for “son of a whore” - på dansk "horeunge" -  kort inden et møde mellem de to præsidenter.

Dette fik Obama til at aflyse mødet.