Udland

Fem-årig reddet ud i live fra bombet bygning: - Far, jeg kan ikke se noget!

Voldsomme bombardementer i Aleppo dræber ni børn. En video viser de afgørende minutter, hvor en lille pige bliver reddet ud fra en kollapset bygning.

En femårig pige ligger begravet under murbrokker, hyldet ind i mørke og råber på sin far.  Redningsarbejdere arbejder hektisk på at få fjernet så mange sten som muligt - så forsigtigt som muligt, uden at det hele braser sammen over pigen.

- Far! Far! Der er så mørkt, råber femårige Ghazl Akhterini, mens redningsarbejderne forsøger at berolige hende.

Efter fire timers kamp mod tiden lykkedes det omsider at få den lille pige ud i live. Ifølge flere øjenvidner var hun den eneste overlevende fundet i fem etagers høje bygning, hvor der boede tre familier.

- Da vi trak pigen ud, var det en hel fantastisk følelse. At vi reddede et liv fra ruinerne, fortæller en af redningsarbejderne.

Her bliver femårige Ghazl Akhterini båret ud af en redningsarbejder

100.000 børn fanget i Aleppo

Angrebet på den syriske storby Aleppo fandt sted den 27. september, og i følge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder blev mindst 23 personer dræbt, herunder ni børn. Den seneste uge har den østlige del af Aleppo været udsat for intenst bombardement.

TV 2 har den seneste uge kunne vise lignende gruopvækkende videoer, hvor små børn og en baby er blevet reddet ud af kollapsede bygninger.

Ifølge FN er 100.000 børn er fanget i bydelen.

FN's nødhjælpschef, Stephen O'Brian, advarede torsdag i FN's Sikkerhedsråd om, at byen Aleppo står over for en humanitær katastrofe "ulig alt andet", der er set i borgerkrigen i Syrien.

- Syrien bløder. Dets borgere dør. Vi hører alle deres råb om hjælp, siger Stephen O'Brian til FN's sikkerhedsråd.

Russiske bomber har dræbt 3804 civile

Den seneste uges angreb er en del af større offensiv, som det syriske regime med russisk luftstøtte er i gang med at gennemføre mod den oprørskontrollerede del af Aleppo.

Ifølge en ny opgørelse fra Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder har russiske bomber kostet 3804 civile livet det seneste år. Omkring 1500 er børn og kvinder