Udland

EU godkender klimaaftalen fra Paris

Alle EU's medlemsstater har givet grønt lys til en hurtig ratificering af Paris-aftalen

EU's medlemslande er enige om at ratificere klimataftalen, der blev indgået i Paris i december, siger EU's præsident, Donald Tusk, til Reuters.

- Alle medlemsstater har givet grønt lys til en hurtig ratificering af Paris-aftalen fra december, siger Tusk efter et ekstraordinært miljøministermøde i Bruxelles fredag. 

Med aftalen giver ministrene tilsagn om, at de vil sætte ratifikationsprocessen i gang i deres hjemland. 

- Ved at EU nu ratificerer aftalen, betyder det, at vi får en stemme, når vi skal diskutere implementeringen af Paris-aftalen på klimatopmødet i Marrakesh, sagde Danmarks energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) forud for miljøministermødet.

Også kommissær for klima og energi, Miguel Arias Cañete, bekræfter, at aftalen er blevet godkendt på mødet mellem EU's miljøministre.

På Twitter har han delt en kort video, hvor godkendelsen får klapsalver med på vejen.

USA har allerede ratificeret aftalen, og det har Kina også. Indien har givet tilsagn om, at det vil ske inden for den kommende uge. 

Tidligere på måneden udtalte FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, at han vil invitere stats- og regeringschefer til New York for formelt at ratificere den globale klimaaftale.

Ban Ki-moon udtalte, at han er optimistisk og tror på, at Paris-aftalen kan træde i kraft inden årets udgang.