Politiet i Malmø beder om hjælp: Vi er ved at drukne i drabssager

Efter søndags skuddrab i Malmø beder politiet nu politiet i resten af Sverige om hjælp. "Vores kræfter er brugt op", siger politimester.

Efter søndagens skyderi i Malmø, hvor en 19-årig mand blev dræbt og tre andre såret af skud, står det lokale politi nu med så mange store drabsefterforskninger, at man nu søger hjælp hos politiet i det øvrige Sverige.

Politiet i Malmø står med seks forskellige drabsefterforskninger alene fra i år, mindst 20 skudepisoder siden juni og en bølge af bilafbrændinger hen over sommeren.

- Vores kræfter rækker ikke. De er ganske enkelt brugt op, siger Malmøs politimester Stefan Sintéus til avisen Sydsvenskan.

Ifølge avisen har politiet i Malmø allerede mellem ti og tyve politifolk på hver af de fem tidligere drabssager, og man har derfor bedt politiets topledelse om, at betjente fra andre politikredse overtager efterforskningen af søndagens skyderi.

En dræbt, tre såret i bil

Det voldsomme skyderi søndag gik ud over fire mænd i en bil, der blev beskudt af to mænd med automatvåben. Der blev affyret omkring 20 skud, der dels ramte de fire mænd, dels ramte ind i lejligheder i området.

Nogle af drabssagerne i Malmø hænger sammen på kryds og tværs i noget, der kan være voldelige opgør og hævnaktioner. En af de tre sårede fra skyderiet søndag blev dagen efter anholdt for sin rolle i en af byens andre drabssager, der i marts kostede en 22-årig mand livet.

Har brugt alle kræfter

Politiet i Malmø har allerede omprioriteret, så alle kræfter bruges på drabssagerne og de omkring 25 sager om drabsforsøg, der er registret efter de mange skyderier. Nu mener politiledelsen ikke, der er anden mulighed end at søge hjælp udefra.

- Jeg forventer at få hjælp. Ellers kommer vi til at foretage nogle meget stramme prioriteringer, siger politimester Stefan Sintéus til Sydsvenskan.