Donald Trump

500 mennesker står med ryggen til Clinton: Et billede på en generation - eller planlagt stunt?

På et vælgermøde i Orlando, Florida vender 500 tilhængere ryggen til præsidentkandidat Hillary Clinton for at tage selfies.

På et vælgermøde i Orlando, Florida vender 500 fremmødte ryggen til præsidentkandidat Hillary Clinton for at tage selfies.

Med fødderne en smule løftet fra gulvet kigger Hillary Clinton smilede ud over de 500 mennesker, som er stuvet sammen på et vælgermøde i Orlando, Florida i sidste uge. Hun løfter armen og vinker til sine tilhængere.

Men der er ingen, som vinker igen. Stort set alle de fremmødte står med ryggen til præsidentkandidaten med kameratelefonerne i strakt arm for at tage en selfie med Hillary Clinton. 

Selfiemanien har i den grad ramt det amerikanske præsidentvalg, og øjeblikket er foreviget - på endnu et billede. 

Narcissistisk vælgergeneration

Det er taget af Hillary Clintons egen kampagnefotograf Barbara Kinney, som udtaler til amerikanske TIME, at billedet er 'et af de originale øjeblikke, der opstår' under en valgkamp. 

Billedet er gået viralt og har spredt sig som en steppeild på de sociale medier. 

Her kaldes Hillary Clintons tilhængere for en 'narcissistisk vælgergeneration', som kun er fokuseret på at sætte sig selv i centrum i præsidentvalget. 

Opfordrede selv til selfie

Billedet er dog ingen tilfældighed. Flere videoer fra episoden viser, at Hillary Clinton selv opfordrede til selfien, hvilket efterfølgende er blevet bekræftet af hendes stab. Spørgsmålet er, om der er tale om et decideret mediestunt. 

- Hvem vil have en selfie? Vend jer om nu, råber Hillary Clinton på vælgermødet i Orlando. 

Og på nedenstående billede, som er taget i øjeblikket efter selfien, står de fremmødte da også med front mod Clinton og lytter. Dog stadig med mobiltelefonerne fremme. 

-

Det er ikke første gang, at en selfie har fået stor mediebevågenhed. Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt hev i 2013 mobilen frem for at tage en selfie med den amerikanske præsident, Barack Obama, under Nelson Mandelas mindehøjtidelighed . 

Helle Thorning i selfie-øjeblik med den amerikanske præsident, Barack Obama, og den tidligere britiske premierminister David Cameron.

Sidste år fik Oscar-uddelingen ligeledes ekstrastor opmærksomhed, da TV-vært Ellen DeGeneres tog en selfie med verdensstjerner som Meryl Streep, Brad Pitt og Julia Roberts.