Udland

Trump: Jeg ville have sagt noget ekstremt groft - derfor gjorde jeg det ikke

Donald Trump ville blandt andet have talt om Bill Clintons 'fejltrin' men han gjorde det ikke, fordi Clintons datter var til stede, siger han.

Nattens debat mellem de to præsidentkandidater, Hillary Clinton og Donald Trump, var usædvanligt hård. Men skal man tro Trump, skal Clinton prise sig lykkelig for, at han ikke gik endnu hårdere til hende. 

- Jeg ville have sagt noget ekstremt groft til Hillary og hendes familie, men jeg tænkte, at det kan jeg ikke gøre. Det er upassende og det er ikke flinkt, sagde han under debatten. 

Til gengæld mener han ikke, at Clinton viser den samme høflighed overfor ham. 

- Hun har brugt flere hundrede millioner dollar på negative reklamer om mig. Mange af dem fuldstændigt usande. Det giver et helt forkert billede. Lad mig bare sige, at det er ikke pænt gjort, sagde han. 

Efter debatten holdt Trump sig dog ikke helt for god til at løfte sløret for, hvad det var for grove ting, han ville have bragt på bane. Han sagde til ABC News, at han ville være gået efter Bill Clintons 'fejltrin', men at han afholdt sig fra det, fordi Bill og Hillary Clintons datter, Chelsea, var blandt tilskuerne. 

Her sidder Hillary og Bill Clintons datter, Chelsea Clinton, sammen med sin far på tilskuerrækkerne.

- Jeg ville ikke sige det, jeg ellers havde tænkt mig, fordi Chelsea var i rummet, sagde han.

- Så måske er det smart af dem at have Chelsea med hele tiden. 

Bill Clintons 'fejltrin' hentyder, hvis man skal tro en af Trumps vigtige støtter, den tidligere New York-borgmester Rudolph W. Giuliani, til Clintons affære med Monica Lewinsky, der var praktikant i Det Hvide Hus, mens Bill Clinton var præsident. 

- Han afstod fra at sige det, som jeg ved, han gerne ville have sagt, hvis det ikke havde været fordi, Chelsea Clinton var til stede. Og det var, at hun (Hillary Clinton, red) hjalp og støttede en præsident, der var en skændsel for Det Hvide Hus. Han er en ud af to præsidenter, der er blevet stillet for en rigsret. Og det skete, fordi han udnyttede en praktikant. En praktikant, som hun angreb over seks måneder. Og hun siger, at hun er feminist, siger Giuliani til New York Times

- Det er det, han gerne ville sige, men han gjorde det ikke. Jeg er hans ven, så jeg siger det for ham. Hun er en kæmpe hykler, siger han. 

Det er ikke første gang, Donald Trump har bragt Bill Clinton utroskab i fokus i forbindelse med debatten. Før debatten luftede han nemlig også tanken om at invitere Gennifor Flowers, som er Clintons tidligere elskerinde, til at sidde på første række under debatten. Det blev dog ikke til noget.