Hendes mor, far og fire søskende dræbt: Her reddes 5-årige Rawan ud i live

Den syriske storby, Aleppo er ramt af de værste bombardementer nogensinde. Denne lille pige overlevede. Hendes familie gjorde ikke.

En mand i en sort T-shirt knæler ved en fordybning i murbrokkerne. Den ene hånd holder beskyttende om hovedet på en lille pige, der ligger halvt begravet. Med den anden prøver han hurtigt, men forsigtigt at fjerne resterne af den knuste bygning, så pigen kan komme fri. Hun græder. Det kan man se på en video, som Sky News har offentliggjort fra den krigshærgede syriske storby, Aleppo.

Den syriske hær har bebudet, at den går efter at få kontrol over hele Aleppo. Siden torsdag har den med støtte fra Rusland gennemført det, der bliver beskrevet som de værste bombardementer af byen, siden krigen startede.
Den syriske hær har bebudet, at den går efter at få kontrol over hele Aleppo. Siden torsdag har den med støtte fra Rusland gennemført det, der bliver beskrevet som de værste bombardementer af byen, siden krigen startede. Foto: ABDALRHMAN ISMAIL / Scanpix Denmark

Pigen er fem år gammel og hendes navn er Rawan Alowsh. Indtil for kort tid siden havde hun en far, en mor, tre søstre og en bror, men de er alle omkommet i det luftangreb, der har efterladt hende begravet under det ødelagte beton. Det skriver Sky News.

Værste bombardementer nogensinde

Luftangrebet, der har ramt pigens kvarter, Bab al Nairab, er en del af en større offensiv, som det syriske regime med russisk luftstøtte er i gang med at gennemføre mod det oprørskontrollerede østlige Aleppo.

Både oprørerne og områdets beboere har overfor nyhedsbureauet Reuters beskrevet offensiven som de mest intense bombardementer, siden krigen startede. 

 - Desværre fortsætter det. Der er fly i luften over os lige nu, siger Ammar al Selmo, som leder Civilforsvaret i de oprørskontrollerede dele af Aleppo. 

Syriens Observatorium for menneskerettigheder siger, at det kan dokumenteres, at 47 personer er dræbt i regeringens offensiv fredag, og mindst 25 lørdag. Selmo mener, at tallet er højere. Og mange ofre kan endnu ligge begravet. 

- De fleste af ofrene ligger under murbrokker, fordi over halvdelen af civilforsvaret er blevet tvunget til at indstille dets operationer, siger en højtstående oprører i Aleppo til Reuters.

Næsten to millioner uden vand

Samtidig med, at bomberne regner ned over det østlige Alepppo, er næsten to millioner af storbyens indbyggere uden vand. Ifølge UNICEF forhindrede et luftangreb torsdag midnat, at man kunne gennemføre nødvendige reperationer på pumpestationen i  Bab al Nairab, som leverer vand til omkring 250.000 mennesker i de oprørskontrollerede dele af Aleppo. 

Oprørerne har ifølge UNICEF hævnet sig ved at lukke ned for Suleiman al-Halabi-stationen, som også ligger i et oprørskontrolleret område, men som leverer vand til omkring 1,5 millioner mennesker i de regeringskontrollerede dele af byen.