Udland

Baby fundet i live i Aleppos murbrokker: - Lille ven, jeg er hos dig

En video viser de højspændte minutter, hvor et redningshold redder et spædbarn ud af murbrokkerne efter de seneste bombardementer over Aleppo.

Syriske redningsarbejdere - de såkaldte 'hvide hjelme' - fandt i timerne efter det seneste luftangreb i Aleppo et ganske lille liv liggende i murbrokkerne.

Angrebet havde ødelagt den bygning, babyen befandt sig i, fuldstændigt. Men den lille pige, der vurderes til at være ganske få måneder gammel, overlevede bombardementet og den efterfølgende tid, hvor hun lå begravet i støv og ødelagte mursten.

Hvad der er sket med det fundne spædbarns familie står endnu ikke klart.

Luftangrebene mod Aleppo kaldes de værste nogensinde, og har ramt store dele af byen.

Den lille pige blev fundet i bydelen Kafr Hamra i det norvestlige Aleppo, men også i Bab al Nairab blev en pige fundet i en ødelagt bygning. Det femårige barn blev fundet i live, men både hendes mor, far og fire søskende blev dræbt.

Du kan se, hvordan den femårige blev reddet i videoen herunder:

Hele angrebet er en del af en større offensiv, som det syriske regime med russisk luftstøtte er i gang med at gennemføre mod den oprørskontrollerede del af Aleppo.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som gennem et netværk af kilder overvåger situationen i Syrien fra sin base i Storbritannien, oplyser lørdag, at 173 mennesker er blevet dræbt i oprørernes områder af Aleppo denne uge.

De intensiverede bombeangreb mod mål i den syriske storby Aleppo møder kritik fra FN's generalsekretær, Ban Ki-moon. Han er "forfærdet over den uhyggelige militære eskalering" i den krigshærgede by.

Krigen i Syrien fortsætter med at kræve sine ofre. Femårige er blevet et af det helt tydelige symboler på, hvor meget de civile lider under konflikten. Læs hans historie her: