Udland

Skudramt under demonstrationer er nu død: Myndigheder indfører udgangsforbud

Efter to dages voldsomme uroligheder indføres der nu udgangsforbud i den amerikanske by Charlotte.

Borgmesteren i den amerikanske by Charlotte har indført udgangsforbud fra midnat til klokken 6 amerikansk tid. 

Udgangsforbuddet skyldes de voldsomme uroligheder, der er brudt ud i byen. Det oplyser byen på sin officielle Twitter-konto ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Borgmesteren og CMPD (politiet i Charlotte, red.) har etableret et udgangsforbud, der begynder ved midnat 23. september og indtil klokken 6, lyder det ifølge Reuters i tweetet.

44 anholdt natten til torsdag

Urolighederne i byen har blandt andet resulteret i, at der er indført undtagelsestilstand.

Ifølge meddelelsen fra myndighederne i Charlotte vil udgangsforbuddet gælde, så længe undtagelsestilstanden opretholdes, eller indtil byen ophæver udgangsforbuddet.

Tre nætter i træk har der været sammenstød mellem demonstranter og politi.

Tusindvis demonstrerer mod politidrab på sorte. En lokal sag, hvor politifolk dræbte den 43-årige Keith Scott, har fået situationen til at eskalere.

Mindst ni mennesker er kommet til skade og 44 er anholdt i løbet af natten til torsdag.

Organisation: Mindst 214 sorte dræbt af politiet i år

Ved sammenstødene har politiet brugt tåregas, gummikugler og chokgranater for at opløse demonstrationen. Det skete blandt andet efter, at nogle af deltagerne var begyndt at plyndre butikker og kaste med sten, flasker og fyrværkeri.

En person, der blevet såret af skud under protesterne onsdag aften, er torsdag død, skriver NBC Charlotte. Ifølge politiet blev han dog ikke ramt af politiets kugler.

USA udarbejder ikke landsdækkende statistik over politidrab. Men ifølge organisationen Mapping Police Violence, som arbejder imod politivold, er mindst 214 sorte mennesker blevet dræbt af amerikansk politi siden nytår.