Mange civile meldes dræbt i luftangreb i Aleppo

Indbyggerne i Aleppo kan ikke komme ud af oprørskontrollerede områder, der bombes intenst, siger frivillig.

Mindst 91 mennesker er siden fredag morgen dræbt i luftangreb mod oprørskontrollerede dele af Aleppo. Det oplyser direktøren for et af byens hospitaler ifølge Reuters.

Tidligere meddelte lederen af redningstjenesten i det østlige Aleppo, at 70 mindst mennesker er dræbt i løbet af fredagen. Over 40 bygninger er ødelagt af bombardementerne, oplyser Ammar al Selmo.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som gennem et netværk af kilder overvåger situationen i Syrien fra sin base i Storbritannien, opgjorde tidligere på dagen antallet af dræbte i Aleppo til knap 30 mennesker.

- Mindst 27 civile, heriblandt tre børn, er dræbt, og snesevis er såret i luftangreb, som russiske fly og regimets helikoptere har foretaget mod flere oprørskontrollerede områder af Aleppo, meddeler observatoriet ifølge AFP.

Det er anden dag i træk, at der er meldinger om voldsomme luftangreb mod storbyen i det nordlige Syrien.

Den syriske regeringshær meddelte torsdag, at den ville indlede en offensiv for at genvinde kontrollen over hele den syriske storby.

Offensiv fortsætter i et stykke tid

Fredag siger en syrisk militærkilde ifølge Reuters, at offensiven kan fortsætte "i et stykke tid". Og at der også vil komme en operation på landjorden.

Hæren forsikrede, at der vil være flugtveje eller korridorer åbne for de syrere, der ønsker at forlade de østlige dele af Aleppo.

Ibrahim al-Hajj er en af de frivillige i redningstjenesten De Hvide Hjelme. Han siger, at indbyggerne i de oprørskontrollerede dele af byen ikke kan komme ud af området.

Folk kryber sammen i deres huse og håber, at det er beskyttelse nok mod bomberne, fortæller han.

- Intet af det, regimet har sagt om korridorer, er virkelighed. Intet. Hvordan kan vi bevæge os ud i gaderne, når vi ikke føler os sikre. Hvis det var virkelighed (med korridorerne, red.), ville jeg forlade byen nu, siger 48-årige Mustafa til nyhedsbureauet dpa.