Krisemøde om syrisk våbenhvile var "langt, smertefuldt og skuffende"

USA og Rusland kan ikke blive enige om betingelserne for at genoptage fredsproces.

Et krisemøde om situationen i Syrien torsdag i New York har ikke ført til, at våbenhvilen i landet er blevet genoprettet.

Det oplyser blandt andet den amerikanske udenrigsminister, John Kerry.

- Spørgsmålet er nu, om der er en reel chance for at bevæge os fremad, fordi det står klart, at vi ikke længere kan fortsætte ad samme spor.

Russerne vil ikke love at stoppe bombninger

Det var de 23 lande i Den Internationale Støttegruppe for Syrien (ISSG), der torsdag holdt møde.

Men ifølge Kerry kunne hans russiske kollega, Sergej Lavrov, ikke love, at bombningerne af flere syriske byer ville stoppe.

- Det første, vi skal gøre, er at finde en måde at genoprette troværdigheden på i fredsprocessen, hvis det kan lade sig gøre, siger Kerry ifølge Reuters.

- Den eneste måde at gøre det på, er, at de, der har magten i luften, simpelthen bliver nødt til at stoppe med at udnytte den, siger han.

Våbenhvile holdt en uge

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at når parterne mødes igen fredag, vil han vil arbejde for, at våbenhvilen bliver genoprettet.

- Men visse detaljer skal først på plads. Nogle af vores partnere forsøgte at få Syriens regering til at tage ensidige skridt. Vi insisterer på den anden side på, at oppositionen også skal rykke sig, siger han ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

FN's særlige udsending i Syrien, Staffan de Mistura, kalder mødet torsdag for et "langt, smertefuldt og skuffende møde".

Våbenhvilen blev forhandlet på plads i Genève forrige fredag mellem Rusland og USA. Den varede i cirka en uge, før bombardementerne igen begyndte over blandt andet Aleppo.