SeksĂĄrig skriver brev til Obama: Kan du huske den syriske dreng fra ambulancen?

​Seksårige Alex håber, at USA's præsident kan hente en syrisk dreng i sikkerhed i USA. Når han kommer, vil han blive en del af Alex' familie.

”Kære Præsident Obama. Kan du huske den dreng, som blev hentet af ambulance i Syrien?”

Sådan starter den amerikanske dreng Alex sit brev til Barack Obama. På tre gule A4-sider har den seksårige med sin bedste håndskrift nedfældet et ønske til USA's præsident.

”Vil du være sĂĄ venlig at hente ham og bringe ham til mit hjem? ParkĂ©r i indkørslen eller pĂĄ gaden, og vi vil vente pĂĄ jer med flag, blomster og balloner,” skriver Alex.

I august blev en video fra krigen i Syrien vist i medier verden over. Et voldsomt luftangreb havde ramt den syriske by Aleppo, og midt i en næsten uvirkelig verden af død og ødelæggelse sad en lille dreng. Omran på blot fem år.

Efter at være blevet reddet ud fra en bygning blev han bragt i sikkerhed i en ambulance. Her sad han helt stille. Helt dækket af støv. Med blod i ansigtet.

Se videoen af Omran i toppen af artiklen.

Videoen tiltrak sig stor opmærksomhed fra både politikere, nødhjælpsorganisationer og almindelige borgere – og hos den seksårige Alex, der allierede sig med papir, kuglepen og en konvolut mærket ’Det Hvide Hus, 1600 Pennsylvania Avenue, Washington D. C’.

Vi kan lære dig engelsk

I brevet beder Alex Barak Obama hente Omran til USA, sĂĄ kan kan blive hans bror.

- I min skole har jeg en ven fra Syrien, Omar, og jeg vil introducere ham for Omar. Vi kan alle lege sammen. Vi kan invitere ham til fødselsdagsfester, og han kan lære os et nyt sprog. Vi kan ogsĂĄ lære ham engelsk ligesom min ven Aoto fra Japan, skriver den seksĂĄrige amerikanske dreng.

Præsidenten skal huske at fortælle den syriske dreng Omran, at han vil få en bror, der hedder Alex, som er en meget sød dreng. Ligesom han selv er. Desuden vil Alex' lillesøster give ham noget af sit legetøj, da han sikkert ikke selv har noget.

Brevet afsluttes med, at Alex på forhånd takker Barack Obama for hjælpen og fortæller, hvor meget han glæder sig til at få besøg.

Svar fra præsidenten

Selvom Alex’ bøn om at fĂĄ Omran til USA ikke er blevet hørt, har præsidenten taget budskabet til sig. PĂĄ et FN-topmøde om flygtningekrisen delte han historien med verdens ledere og citerede dele af brevet.

- Vi skulle alle være mere som Alex, lød det fra Barack Obama ifølge BBC.

- Forestil jer, hvordan verden ville se ud, hvis vi var. Forestil jer de lidelser, som vi kunne være foruden, og de liv, som vi kunne spare.