Udland

Mindst 80 syriske soldater dræbt ved USA-ledet angreb

Angrebet skete ved lufthavn i Syrien lørdag. USA indrømmer, at koalitionen kan have ramt syriske styrker ved en fejl.

Mindst 80 soldater fra den syriske hær er dræbt i et amerikanskledet luftangreb mod en af hærens positioner ved lufthavnen i Deir al-Zor i Syrien lørdag.

Det oplyser en kilde ved lufthavnen til Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge Reuters. Samme kilde sagde tidligere, at omkring 30 soldater var dræbt.

 - Krigsfly fra den internationale anti-jihadist koalition gennemførte fire luftangreb i dag mod syriske styrker, der var omringet af Islamisk Stat i Deir al-Zor luftbasen, meddeler den russiske hær ifølge AFP i en udtalelse.

 - 62 syriske soldater blev dræbt og hundredvis andre såret ved disse angreb, lyder det videre i udtalelsen.

Ifølge nyhedsburauet Associated Press (AP) indrømmer USA, at et luftangreb udført at koalitionen, ved en fejl kan have ramt syriske styrker. AP skriver også, at USA siger, at man afbrød angrebet, da man fik at vide at syriske styrker kunne være ramt.

Regeringskontrollerede medier i Syrien rapporterede umiddelbart inden, at 30 soldater er dræbt ved et amerikanskledet angreb mod lufthavnen i Deir al-Zor, der ligger i det østlige Syrien.

 I en udtalelse meddeler den syriske hær ifølge nyhedsbureauet Sana, at angrebet har givet Islamisk Stat mulighed for at rykke frem i området. En kilde, der befinder sig ved lufthavnen, siger til Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, at mindst 80 syriske regeringssoldater er dræbt i luftangrebet mod en af hærens positioner. Ifølge kilden er angrebet udført af den amerikanskledede koalition, skriver Reuters. Samme kilde sagde tidligere, at omkring 30 soldater var dræbt.

 Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder kunne umiddelbart inden ikke bekræfte, at den amerikanskledede koalition stod bag. Russiske fly bombede i samme område på samme tid, oplyser organisationen.

 - Vi kunne ikke identificere, hvilke krigsfly der har gennemført luftangrebene, sagde Rami Abdel Rahman, der er leder af Observatoriet, kort forinden til Reuters. Observatoriet har base i Storbritannien, hvorfra Rahman følger situationen i Syrien gennem et netværk af kilder og aktivister i landet