Donald Trump

Modstandere og skandale-medier anklager Clinton for at skjule alvorlig sygdom

Hillary Clintons modstandere betegner hende som værende for syg til præsidentembedet efter søndagens kollaps. Rygterne har eksisteret i månedsvis.

Da den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton efter en mindeceremoni kollapsede foran sin bil, var det vand på møllen for rigtig mange politiske modstandere, som i månedsvis har forsøgt at turnere rundt med historien om, at Hillary Clinton er for syg til at være præsident for USA.  

Det har ikke skortet på anklagerne. Diagnoserne har været mange. Alt fra problemer med skjoldbruskkirtlen til en traumatisk hjerneskade og taleforstyrrelser.

Tabloidmagasinet National Enquirer har haft flere forsider, hvor de har skrevet, at Clinton lider af flere - for offentligheden - skjulte sygdomme.

En anonym kilde fortæller til tabloidbladet, at præsidentkandidaten lider af både psykiske og fysiske sygdomme. Heriblandt dystrofi, sklerose, leverskader på grund af et alkoholmisbrug, hjerneskader, der giver anfald, og meget andet. Bladet har sågar skrevet, at Clinton kun har seks måneder tilbage at leve i.

Besvimede i 2012 - rygterne svirrer stadig

Rygterne om helbredsproblemerne tog for alvor til, efter Hillary Clinton i slutningen af 2012 besvimede i sit hjem og pådrog sig en hjernerystelse. To uger senere blev hun indlagt og opereret for en blodprop i hjernen, som menes at stamme fra hjernerystelsen.

Konservative medier har også fremført en teori om, at Hillary Clinton lider af Parkinsons, som er en hjernesygdom, der giver langsomme bevægelser, muskelstivhed og rysten. Ifølge rygtedannerne er beviset, at Clinton ofte holder mikrofonen i venstre hånd, mens hun holder sig for brystet med højre.

I juli nikkede Clinton med hovedet under et TV-interview.

Ifølge Fox News’ sundhedskommentator Marc Siegel, var bevægelserne et tegn på en hjerneskade, fordi bevægelserne var ufrivillige og var et anfald. Klippet herunder er blevet flittigt delt på de sociale medier, og har været med til sætte spørgsmålstegn ved Clintons helbred.

Nedenstående video fra NBC News’ viser dog optakten til Clintons hovedrysten, og giver et andet billede af, hvorfor Clinton ryster på hovedet, efter at have fået et spørgsmål om en potentiel vicepræsident.

Talkshow-vært på programmet Hannity på Fox News, Sean Hannity, står bag mange af rygterne - heriblandt at hun lider af taleforstyrrelsen afasi. Sean Hannify udtalte blandt andet i et interview på Fox News:

- Hvad med de mærkelige pauser, som hun har. Hosteanfaldene? Der er tidspunkter hvor jeg tænker, at ansigtstrækkene er mærkelige. Er det muligt, at det bare var et slag (med henvisning til faldet i 2012, red), eller tror vi, at hun fik et hjernetraume?

Trump: Fremvis dine journaler

Hillary Clintons republikanske modstander, Donald Trump, har også tidligere kritiseret Hillary Clintons manglende åbenhed om helbredet i et tweet.

- Jeg mener, at begge kandidater, korrupte Hillary og mig selv, bør offentliggøre detaljerede journaler. Jeg har ikke noget problem med det. Hillary?, lød det fra Donald Trump allerede den 29. august i år.

Donald Trump har ikke, som han skriver i tweetet, offentliggjort detaljerede journaler. Til gengæld har han tidligere offentliggjort en lægeerklæring.

Trump kommenterer på Hillarys helbred.

Men den har været under heftig kritik, da der er blevet sået tvivl om, hvorvidt Donald Trump selv har forfattet den. Eksempelvis skriver hans læge Harold Bornstein, at ’alle hans tal er positive’, hvilket - lyder beskyldningen – ikke vil være noget, som en læge skriver, da positive tal i lægefaglige termer normalvis beskriver noget dårligt.

Harold Bornstein slutter også lægeerklæringen af med at konstatere, at:

- Hvis Hr. Trump bliver valgt, kan jeg uden tvivl erklære, at han vil være den sundeste person, der nogensinde er blevet valgt til præsidentembedet.  

Hillary Clinton offentliggjorde sidste år en lignende lægeerklæring fra hendes mangeårige læge. I Clintons erklæring lyder det: 

- Hun er i en fremragende fysisk tilstand og er i stand til at udføre hvervet som præsident for USA.

Nyt anfald er problematisk for Clinton

Alt sammen har været med til at tegne et billede af en demokratisk præsidentkandidat, hvis helbred halter. Derfor er søndagens anfald ved bilen et problem for Clinton.  

Få timer efter anfaldet skrev den anerkendte avis Washington Post, at ”Hillary Clintons helbred lige er blevet et reelt emne i valgkampen”.

I en artikel på avisens hjemmeside skriver journalist Chris Cillizza, at Clintons ildebefindende kommer på et meget dårligt tidspunkt.

- Det kan meget vel være, at Clinton har det helt fint – og det håber jeg, hun har. Men vi er 58 dage fra, at amerikanerne skal vælge deres leder for de kommende fire år, og hun er den ene af to kandidater med en reel chance for at vinde, skriver Chris Cillizza, inden han vender sig mod Clinton-lejrens forsikringer om, at hun har det fint.