Donald Trump

De første ord fra Hillary siden ildebefindende: Jeg har det fint

For første gang siden sit ildebefindende har præsidentkandidat Hillary Clinton udtalt sig om sin sygdom.

Den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, fik søndag et ildebefindende og måtte forlade en mindehøjtidelighed til ære for ofrene for terrorangrebet mod World Trade Center 15 år tidligere.

Det viste sig, at det var en lungebetændelse, der havde knækket hende, og hun understreger nu på Twitter, at hun har det fint.

- Tak til alle, der har ønsket mig god bedring. Jeg har det fint og er ved at få det bedre. Som alle, der må gå syge hjem fra arbejde, er jeg bare ivrig efter at komme tilbage igen. Vi ses derude snart, skriver hun.

De to tweets er markeret med et stort H, som betyder, at hun selv har skrevet det. Mange af kontoens øvrige tweets bliver skrevet af kampagnemedarbejdere.

Meget snak om hendes helbred

Selvom det altså tilsyneladende er en relativt uskadelig sygdom, Clinton lider af, har søndagens episode sat gang i vild spekulation om hendes helbred.

Hun har nemlig tidligere haft ganske alvorlige helbredsproblemer. Blandt andet blev hun i 2012 opereret for en blodprop i hjernen efter at have haft flere ildebefindender.

Det har fået hendes politiske modstandere til netop at fremhæve hendes helbred som en grund til ikke at stemme på hende. De har beskyldt hende for at fremvise tegn på hjerneskade og Parkinsons, mens tabloidmagasinet National Enquirer er gået endnu længere.

En anonym kilde fortæller til bladet, at præsidentkandidaten lider af både psykiske og fysiske sygdomme. Heriblandt dystrofi, sklerose, leverskader på grund af et alkoholmisbrug, hjerneskader, der giver anfald, og meget andet. Bladet har sågar skrevet, at Clinton kun har seks måneder tilbage at leve i.

Trump: Læg din journal frem

Den seneste episode kommer derfor på et skidt tidspunkt for Hillary med omkring to måneder tilbage til valget. Hendes modstander, Donald Trump, har da heller ikke været sen til at foreslå, at begge kandidater præsenterer alle deres sundhedsdata for offentligheden.

Men ifølge Hillary selv har hun det altså fint og hun regner med at være tilbage på landevejen i næste uge for at sikre stemmer.