Udland

Hillary Clinton fik ildebefindende: Måtte køres væk fra mindeceremoni for 11. september

En video, der florerer på de sociale medier, viser en noget groggy Hillary Clinton forlade mindeceremonien i bil.

Den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton måtte søndag forlade en mindeceremoni ved Ground Zero i New York, da hun fik et ildebefindende.

Ifølge Clintons pressetalsmand blev hun efterfølgende bragt til sin datters lejlighed, hvor hun fik det bedre.

- Hillary Clinton deltog i mindeceremonien for 11. september denne morgen (amerikansk tid, red.) for at vise respekt for og hilse på ofrenes familier. Under ceremonien følte hun sig overophedet og blev derfor kørt til sin datters lejlighed. Hun har det meget bedre nu, lyder det i en erklæring fra pressetalsmand Nick Merrill.

Ifølge CNN siger en højtstående politikilde, at 68-årige Hillary Clinton fik hjælp til at komme ind i bilen af agenter fra det amerikanske Secret Service.

En video, der angiveligt viser en noget groggy Hillary Clinton forlade mindeceremonien, florerer for øjeblikket på de sociale medier. 

Her besvimer Hillary Clinton.

Ifølge flere internationale nyhedsbureauer som AP og Reuters har Hillary Clinton kort tid efter forladt sin datters lejlighed med følgende besked til de fremmødte journalister:

- Jeg har det fremragende. 

I denne video kan du se Hillary Clinton forlade lejligheden.

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump deltog også i mindeceremonien. Ifølge nyhedsbureauet AP forlod også Trump mindeceremonien før tid, men der er intet, der tyder på, at han havde det dårligt. 

Søndag formiddag lokal tid er der op mod 28 grader varmt i New York. Som billederne her viser, står de mange mennesker ved mindeceremonien meget tæt, og det kan måske være noget af forklaringen på, hvorfor Hillary Clinton har fået det dårligt.

Trump har sået tvivl om Clintons helbred

70-årige Donald Trump har tidligere sat spørgsmålstegn ved, om Hillary Clintons helbred kan holde til det krævende job som amerikansk præsident. Den demokratiske præsidentkandidat var i 2012 indlagt med en blodprop, som var opstået i forbindelse med en hjernerystelse, men for tre uger siden afviste hun i talkshowet Jimmy Kimmel Live, at der skulle være grund til bekymring.

- Tag min puls, mens vi snakker – tjek at jeg er i live, sagde Hillary Clinton.

- På den ene side er de en del af deres skøre strategi. Bare sig en masse skøre ting, og måske vil folk tro dig. På den anden side giver det ingen mening. Jeg går ikke rundt og stiller spørgsmål ved Donald Trumps helbred. Så vidt jeg kan se, er han sund som en hest, sagde Hillary Clinton i programmet.

I et brev offentliggjort af Clintons læge i juli, bliver hendes heldbred beskrevet som "fremragende", og at hun er "egnet til at tjene" i Det Hvide Hus.