Etnisk opdeling i dansk gymnasium går verden rundt
Historien om Langkær Gymnasiums opdeling af elever vækker interesse i Frankrig, USA og Rusland.
Det er ikke kun i Danmark, at den seneste debat om etnisk opdeling af elever i gymnasieklasserne vækker opsigt.
Lige nu går historien verden rundt. Den er således at finde i den amerikanske avis Washington Post, på den russiske tv-kanal Russia Today, i det tyske magasin Der Spiegel og i den britiske avis Daily Mirror. Desuden har det franske nyhedsbureau AFP udsendt et telegram om historien, så den er nået ud til en lang række online-medier.
Historien handler om, hvordan ledelsen på Langkær Gymnasium ved Århus har opdelt de nye 1. g'ere efter etnicitet.
Det usædvanlige skridt skyldes ifølge Jyllands-Posten, at andelen af etnisk danske elever er raslet ned de seneste år. I 2007 var der 25 pct. elever med anden etnisk baggrund end dansk på gymnasiet. Nu er der 80 pct. i den årgang, der lige er startet efter sommerferien.
Og dansk integrationspolitik har tilsyneladende så stor bevågenhed i udlandet, at den amerikanske avis Washington Post tager historien op.
"En dansk skole deler nu børn op efter etnicitet", hedder det i avisen, som illustrerer historien med et foto af den teltlejr, som blev opført til flygtninge og migranter ved Vordingborg i efteråret 2015.
Den russiske tv-station Russia Today præsenterer historien på en anden måde:
"Adskillelse eller integration? Dansk skole indfører etniske kvoter i klasserne for at få de lokale til at blive", hedder det på tv-stationens hjemmeside. Det russiske medie illustrerer artiklen med billeder af glade elever fra Langkær Gymnasium.
I Storbritannien konstaterer tabloidavisen The Daily Mirror: "Raseri efter skole sætter tal på, hvor mange elever fra etniske minoriteter der er tilladt i klasserne"
Det tyske magasin Der Spiegel fokuserer på Langkær Gymnasiums rektor Yago Bundgaards forsvar for den etniske opdeling.
"Dansk gymnasium med udlændingekvote: Skoleleder forsvarer sig mod racismebeskyldninger", hedder det i Der Spiegel.
Derudover er et telegram fra nyhedsbureauet AFP bragt mange steder. Det blev blandt andet offentliggjort hos den store franske nyhedskanal France24 under overskriften: "Dansk skole kritiseres for etniske klasse-kvoter".
Ingen af de store udenlandske medier som tv2.dk besøgte torsdag, har bragt klummer om - eller brugt lederplads - på sagen.