Derfor placerer mange lige nu kassepinden helt forkert i Sverige

På Facebook har flere tusinde svenskere sat gang i en leg med at vende kassepinden i supermarkedet - og de har det sjovt.

Hvordan skal den stav, der adskiller vores varer på kassebåndet i supermarkedet, egentlig ligge? De fleste af os lægger den på tværs af kassebåndet, men sådan behøver det måske ikke være.

På Facebook udfordrer flere tusinde svenskere i hvert fald hver dag den uskrevne regel og tager billeder af det - og reaktionerne er sjove, overraskende og meget forskellige. Det kan man se af Facebook-gruppen Vi Som Vrider På Pinnen.

Kassepinden vender anderleders
Kassepinden vender anderleders Foto: Screendump / TV 2

Det hele går ud på, at vende kassepinden en kvart omgang, så den ligger på langs mellem varene, og afvente reaktioner fra ekspedienten og de andre kunder. Derefter tager man et billede af det og lægger det op i gruppen.

- Der er lidt specielle reaktioner fra de andre kunder, så at sige. Jeg antager, at de andre kunder tænker, at der er noget, der er mærkeligt. "Hvorfor gør han sådan?"-agtigt. Nogen kan se det og tænke "hvilken planet er han fra?", siger 23-årige Oscar Andersson, der er en af de mange, der kan lide at drille kunder over hele Sverige, til avisen Expressen.

Kasserebeller udfordrer reglerne

22-årige Johan Golner ser sig selv som en kasserebel.

- Der er jo ingen, som siger, at pinden skal ligge på den måde, som samfundet har bestemt. Det er den uskrevne regel. Og rykker man ved den uskrevne regel, så sætter man folk på pinebænken, siger han.

Kassepinden vender anderledes
Kassepinden vender anderledes Foto: Screendump / TV 2

Og reaktionerne kommer som regel prompte. 

- Der er folk, som vender kassepinden korrekt igen. Eller det, som de mener, er korrekt. Da ser jeg bare på dem med et hastigt blik og vender den tilbage, som jeg vil have den igen. Der plejer jeg at trække lidt på smilebåndet, for jeg synes, det er ret sjovt, siger han.

De fleste kunder er ifølge gruppens opslag skeptiske men tavse, mens andre kunder vender kassepinden. Og ekspedienter har endda har takket for det.

- De knytter hånden i lommen

Men det er ikke kun kasserebeller, der tager del i legen, som har optaget over 8.000 svenskere i den aktive Facebookgruppe. Det er også dem, der bare vender pinden for at drille for en stund. 

- Det generer altid nogen, siger Manuel Granholm, der er 56 år og en af Facebookgruppens mest aktive medlemmer. 

Men er der aldrig nogen, der siger noget?

- Nej nej, vi er i Sverige. Der er vel ingen, der siger noget her. De knytter vel bare hånden i lommen.

I toppen af artiklen kan du se et TV-indslag fra Expressen TV. Det er lavet af reporter Nicole Fältlöv-Amiri.

Kassepinden vender anderledes
Kassepinden vender anderledes Foto: Screendump/TV 2