Udland

Britisk hadprædikant ville indføre sharia i Danmark: Skal i fængsel for at støtte IS

Anjem Choudary er en berygtet muslimsk leder i Storbritannien, som længe har været en torn i øjet på briterne.

Den radikale muslimske prædikant Anjem Choudary er ved en domstol i London idømt fem et halvt års fængsel for at opfordre til at støtte til terrororganisationen Islamisk Stat, oplyser en række britiske medier.

Choudaru er en af de mest berygtede muslimske ledere i Storbritannien, og han har længe været i torn i øjet på de britiske myndigheder.

I de britiske medier har han været omtalt som "hadprædikanten". Adskillige af hans tilhængere sættes i forbindelse med terrorhandlinger rundt om i verden.

Christiansborg skulle omdøbes

Anjem Choudary har også besøgt Danmark, og i 2014 sagde han i et interview hos Deadline på DR2, at han mener, at sharialoven børn indføres i Danmark.

- Måske skulle Christiansborg omdøbes til Muslimborg en dag, og det muslimske flag kunne vaje over parlamentsbygningen. Det ville være meget fint, sagde han i interviewet.

Støtter IS

Den 49-årige Anjem Choudary blev i juli i retten i Old Bailey fundet skyldig i at opfordre til støtte til Islamisk Stat, og det samme gjorde en af hans nærmeste medarbejdere.

Han er også kendt i udlandet. Ofte har han optrådt på tv efter islamiske attentater, hvor han argumenterer med, at vestlig politik over for muslimer og islam bærer skylden for attentaterne.

Choudary og hans medarbejder Mizanur Raham har skrevet indlæg på sociale medier, hvori de lover troskab over for "kalifatet", som Abu Bakr al-Baghdadi, leder af IS, har udråbt.

Choudary og Rahman skrev, at muslimer har pligt til at adlyde al-Baghdadi eller give ham støtte.

Begge mænd erklærede sig ikke-skyldige i terroranklager og har kaldt sagen politisk.