Udland

Hillary ramt af slemt hosteanfald midt under tale: Sådan redder hun situationen

Trods et slemt hosteanfald kæmpede Hillary Clinton sig igennem en tale i Cleveland, Ohio.

- Det er en del af min allergiske reaktion mod Donald Trump.

Sådan lød det hostende fra den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton, der nægtede at give op, selv om hun blev ramt af et slemt hosteanfald under en tale i Cleveland, Ohio, på Labour Day - en højtid, der hvert år fejres i USA og Canada den første mandag i september.

Valgkampen mellem republikanske Donald Trump og Hillary Clinton har været hård og uforsonlig - ifølge de seneste meningsmålinger fører Hillary Clinton med cirka 48 procent af stemmerne mod Trumps 42 inden præsidentvalget i USA 8. november.

- Vi har 63 dage tilbage, lykkedes det Hillary Clinton at sige mellem to hosteanfald, og trods flere slurke vand og masser af bifald fortsatte hosten - men Hillary kæmpede videre, og det lykkedes hende at takke flere af sine partifæller mellem anfaldene og hylde nogen af de fagforeningsledere, der var forsamlet i Cleveland.

- Jeg er stolt af at stå bag dem, for de kæmper altid for arbejderfamilier. Når jeg nu kommer over min allergiske reaktion... Vi er forsamlet, fordi vi ved, hvor vigtigt valget er i Ohio. Ohio repræsenterer alt, hvad der er vigtigt ved det her valg, sagde Hillary Clinton.

- Vi ved, vi er stærkere sammen, og det står i stærkt kontrast til, hvad Donald Trump har sagt. På deres konvent sagde han, at han alene kunne klare det. Tænk på mine venner, hvem det udelukker. Det udelukker alle uden ham, og det viser, at han ikke forstår, hvordan USA fungerer, sagde Hillary Clinton, der fik kæmpet sig igennem talen.

Ifølge eksperter fra tv-stationen MSNBC, der viste talen, skader hosteanfaldene ikke nødvendigvis Hillary Clinton. De påpeger, at hendes mand Bill Clinton (USA's præsident 1993-2001) under sin valgkamp i 1992 på et tidspunkt mistede stemmen helt, og at det er et tegn på at en kandidat arbejder hårdt.