Udland

Her sker miraklet efter 9 dage under murbrokkerne: Pludselig hørte de Romeo

Efterhånden som chancerne for at finde overlevende efter jordskælvet i det centrale Italien svinder, så sker der alligevel mirakler.

Italienske redningarbejdere har arbejdet på højtryk for at finde overlevende efter det voldsomme jordskælv, der ramte Italien den 24. august. Mens beboerne i området ved byen Amatrice i den centrale del af landet lå i deres senge, skete katastrofen. omkring 300 mennesker er indtil videre fundet døde under de sammenstyrtede huse - flere tusinder er kvæstet og endu flere har mistet deres hjem.

Redningsfolk fra Vigili del Fuoco di Latina arbejder i den jordskælvsramte by Amatrice.

Der er gået dage siden redningsarbejdere har fundet overlevende, men alligevel skete der et mirakel udenfor Amatrice i den lille by Villa San Lorenzo a Flavione, skriver den lokale avis Latina Quotidiano.

Efterhånden som oprydningsarbejdet skrider frem, og risikoen for efterskælv er blevet mindre, har indbyggerne fået lov til at komme tibage til resterne af deres huse for at finde ejendele.

Og det var netop det en familie fra Villa San Lorenzo a Flavione gjorde. Sammen med en gruppe redningsarbejdere blev de eskorteret til deres ødelagte hjem for at se, om de kunne finde nogle personlige ejendele. Men vigtigst, så havde familien ikke opgivet håbet om at finde deres hund, der havde været forsvundet i 9 dage. 

Da de ankom til huset råbte de på hunden.

- Romeo, Romeo, fortæller Latina Quotidiano.

Og pludseligt blev deres råb besvaret af en hund, der gøede nedenunder murbrokkerne. Og så fik redningsarbejderne travlt.

Efter lidt graven kom familiens Golden Retriver op til overfladen, forvirret, støvet og meget dehydreret. Men til alles glæde var Romeo i live. 

Efter et stykke tid begyndte Romeo at gå lidt rundt, dufte til omgivelserne og logre med halen

Den italienske avis Latina Quotidiano kalder miraklet om Romeo som et tegn på håb for de mennesker, der mistede alt under jordskælvet den 24. august.

Redningen af hunden er ikke det eneste 'mirakel', der er sket under jordskælvet. Herunder kan du læse om en storesøster, der reddede sin lillesøsters liv.