Udland

Rasmus Tantholdt ved fronten i Aleppo: Sådan foregår det hver dag

Slaget om Aleppo kan ende med at afgøre krigen i Syrien.

Lyden fra en maskinpistol runger ud i det sønderbombede hus.

- Det er sådan her, det foregår, hver eneste dag her ved frontlinjen, siger TV 2's korrespondent Rasmus Tantholdt, der er med den syriske hær ved fronten i Aleppo.

I det fjerne kan man se opørere i bygningerne overfor.

- Det her slag er afgørende for Aleppo, og hvem der får kontrollen over den her strategisk meget, meget vigtige by, siger han, mens en soldat ved siden af ham tager sigte mod oprørerne overfor.

Aføgrende for krigen om Syrien

Slaget om Aleppo kan ende med at være afgørende for krigen i Syrien.

Det er i hvert fald en stor sejr for præsident Bashar al-Assad, hvis oprørerne taber kampen om den syriske millionby. Netop den har stor symbolsk betydning, da det var den første millionby, det lykkedes oprørerne at indtage en del af tilbage i 2012.

Det afgørende slag, som Rasmus Tantholdt er vidne til, er bare et ud af mange, og et billede på hverdagen i syriens største by.

Borgerkrigen raser på sjette år, og hver dag er flere hundredetusinder syrere truet af fødevaremangel - og de mange bombardementer.

Mere end halvdelen af landets befolkning er blevet drevet på flugt siden 2011. 

Krigen har sat sine spor

Krigen har sat sine spor også uden for det sønderbombede hus.

- Som man kan se her, er en af hovedvejene - en ringvej rundt om Aleppo - cuttet af, siger han Rasmus Tantholdt fra et stort bombekrater i vejen.

- Det her billede fortæller noget om, hvordan en krig ødelægger al logistik, og hvor sindsygt kompliceret det bliver at genopbygge alt det her, siger han.