Amerikansk politiker i ny skandalesag: Denne gang har konen fået nok

I 2011 og 2013 blev Anthony Weiner taget i at sende halvnøgne billeder af sig selv til andre kvinder, selvom han var gift. Nu er den gal igen.

Anthony Weiner, der en gang var et stort håb i Det Demokratiske Parti i USA, er endnu en gang havnet i medierne, fordi han angiveligt har sendt halvnøgne billeder af sig til andre kvinder.

Og denne gang får hans handlinger stor konsekvens for privatlivet.

Hans kone, Huma Abedin, der er rådgiver for præsidentkandidat Hillary Clinton, har nemlig besluttet sig for at forlade ham.

Det siger hun i en pressemeddelelse mandag, skriver BBC.

- Efter lange og smertefulde overvejelser og arbejde for mit ægteskab, har jeg truffet beslutningen om at blive separeret fra min mand, siger Huma Abedin og tilføjer:

- Anthony og jeg vil fortsat være helliget at gøre, hvad der er bedst for vores søn, som er lyset i vores liv. Gennem denne svære tid beder jeg om respekt for privatlivet, siger hun.

Obama opfordrede Weiner til at trække sig

New York Post bragte søndag historien om, at Anthony Weiner i 2015 sendte halvnøgne billeder af sig selv til en kvinde. Ifølge New York Post og BBC skulle hans søn også være i baggrunden på et af billederne.

Om det er den nye historie om billederne fra 2015, der har fået Huma Abedin til at forlade sin mand, står ikke klart, men allerede i 2011 blev Anthony Weiner for første gang kendt for andet end politik.

Det daværende kongresmedlem havde sendt billeder af sig selv til flere kvinder og flirtet med dem, mens Huma Abedin ventede deres barn.

Det fik Barack Obama til at sige, at han ville træde tilbage, hvis det var ham, der stod i samme situation som Weiner.

Rådet fra præsidenten fulgte Anthony Weiner dagen efter, hvor han trak sig som kongresmedlem.

- Jeg er her i dag for at undskylde for de fejl, som jeg har lavet og den skam, jeg har påført, sagde Anthony Weiner den 16. juni 2011.

Konen bakkede op, da det skete igen

I sommeren 2013 var den så gal igen. Det detroniserede kongresmedlem arbejdede på det tidspunkt på at blive demokraternes borgmesteraspirant i New York, men den plan blev forpurret, da en ny sag dukkede op.

Ved et hasteindkaldt pressemøde i juli 2013 foran flere end 100 journalister, bekræftede Weiner indirekte forlydender om, han under dæknavnet "Carlos Danger" havde sendt sjofle beskeder og fotos til en ung kvinde.

Weiners hustru, Huma Abedin, var også med til pressemødet, hvor hun forsikrede de tilstedeværende om, at hun trods op- og nedture i ægteskabet fortsat stod side ved side med sin mand.

- Anthony har lavet nogle frygtelige fejl - både før, at han trak sig fra Kongressen og efter, sagde Abedin og tilføjede:

- Jeg elsker ham, jeg har tilgivet ham, jeg tror på ham, og så vi har sagt fra starten: Vi bevæger os fremad.

Trump blander sig

Nu er de to så ikke længere gift, og det har fået republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, til at blande sig.

Med henvisning til, at Huma Abedin er en af Hillary Clintons mest betroede rådgivere, siger Donald Trump ifølge BBC, at den nyeste udvikling viser manglende dømmekraft hos den demokratiske præsidentkandidat.

- Jeg bekymrer mig kun for det land, hvor Hillary Clinton var så skødesløs og uagtsom at tillade Weiner at være så tæt på højt klassificerede oplysninger, siger Donald Trump ifølge BBC.