Udland

Tyrkisk militær skyder mod kurdiske styrker i Syrien

Til trods for forsikringer fra amerikanerne har Tyrkiet skudt mod en kurdisk milits med deres kampvogne.

Tyrkisk militær har skudt mod kurdiske styrker syd for byen Jarablus i Syrien. Det siger en tyrkisk sikkerhedskilde torsdag, skriver Reuters. 

Angrebet kommer én dag efter, at Tyrkiet kørte kampvogne ind over den syriske grænse. Beskydningen skete syd for Jarablus, der ligger 40 kilometer nord for Manbij, der er et område, som er kontrolleret af en amerikanskstøttet kurdisk milits, People's Protection Units (YPG). 

Ifølge CNN Turk skød tyrkerne, fordi den kurdiske milits ikke lyttede til en advarsel fra de tyrkiske styrker. 

Den tyrkiske præsident Erdogan har gjort det klart, at de tyrkiske kampvogne i Syrien er til stede i Syrien for både at kæmpe mod Islamisk Stat og holde kurdere væk fra den tyrkiske grænse. USA's udenrigsminister, John Kerry, har torsdag meddelt sin tyrkiske modpart, udenrigsminister Mevlüt Cavusoglu, at de syriske kurdiske YPG-militser er ved at trække sig langt tilbage fra den tyrkiske grænse - til området øst for floden Eufrat. 

Men de tyrkiske styrker har altså alligevel skudt mod kurderne torsdag.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu skrevet, at beskydningen skete klokken 18.00 lokal tid, efter efterretninger viste, at de kurdiske militser ikke trak sig tilbage, som amerikanerne har forsikret. 

De kurdiske militser i Syrien bekæmper Islamisk Stat, men de har skabt krise mellem de Nato-allierede. Tyrkerne mener, at YPG støtter det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK), som i årtier har udkæmpet et oprør i det sydøstlige Tyrkiet for at opnå selvstyre. Tyrkiets forsvarsminister, Fikri Isik, har sagt i en erklæring onsdag, at det tyrkiske militær sammen med syriske oprørere har vundet kontrollen over byen Jarablus.