Brexit-bannerfører kæmper for Donald Trump som præsident

Nigel Farage, der stod i spidsen for det britiske nej til EU, støtter Donald Trump med taler ved valgmøder i USA i kampen om præsidentembedet.

Nigel Farage, der er afgående leder af det EU-skeptiske Ukip-parti og som spillede en nøglerolle i kampagnen for at få briterne til at stemme for at forlade EU ved den historiske folkeafstemning i juni, har erklæret sig som tilhænger af Donald Trump i dennes kamp for at blive USA's næste præsident.

Farage siger, at beslutningen om at forlade det europæiske samarbejde giver briterne chancen for at genvinde kontrollen over deres eget land. Dette gentog han i en tale ved et af Trumps valgmøder i Mississippi onsdag.

- Folkens, budskabet er der. Parallellerne er der, siger Farage, som holdt sin tale i byen Jackson i Mississippi.

- Der er millioner af almindelige amerikanere, som er blevet svigtet, og som har haft det hårdt, og som føler, at den politiske klasse i Washington er helt uden for rækkevidde, hedder det i Farages bidrag til Trumps kampagne med tilføjelsen:

- De føler, at de, som skulle repræsentere dem, er politiske korrekte dele af en liberal medieelite. De føler sig ladt i stikken, fordi ingen taler deres sag.

- Alle sagde, at vi ville tabe

Farage giver samtidig udtryk for, at han venter at se Trump vinde det amerikanske præsidentvalg.

- I har en fantastisk mulighed med denne kampagne. I kan slå meningsmålingerne, og I kan gå ud og slå Washington, siger Farage, som ved onsdagens mødte talte til omkring 10.000 vælgere.

Farage, som også deltog i det republikanske partikonvent i juli, siger, at Trumps situation minder om hans egen.

- Alle sagde, at vi ville tabe, men vi vandt, fastslår Farage, som er tidligere børsmægler.

- Jeg vil sige helt klart, at jeg aldrig ville stemme på Hillary Clinton, hvis jeg var amerikaner og havde stemmeret her. Jeg ville aldrig stemme på Hillary om hun så betalte mig for det, siger han.

- Blev rasende over Obamas indblanding

Farage meddelte efter EU-modstandernes sejr ved folkeafstemningen, at han stopper som formand for Ukip.

- Jeg kæmpede for at generobre vores land. Nu vil jeg have mit liv tilbage, sagde han kort efter afstemningen.

Farage meddelte efter et dårligt valg til det britiske parlament i 2015, at han ville trække sig fra formandsposten. Men efter pres fra partiet blev han alligevel.

Nigel Farrage var under valgkampen om, hvorvidt Storbritannien skulle forlade EU, rasende over, at den amerikanske præsident Barack Obama blandede sig i valgkampen ved blandt andet at sige, at det i det 21. århudnrede ikke er dem, der går enegang, der får størst indflydelse. Men nu blander Nigel Farage sig altså selv i den amerikanske valgkamp.