Udland

Tysk borgmester efter stenkast: Jeg er trist og dybt påvirket

Det tragiske motorvejsdrab på Fyn er blevet omtalt i flere tyske medier, og det får borgmesteren i familiens hjemby til at reagere.

Efter en tysk kvinde i weekenden mistede livet, da en betonflise ramte den bil på motorvejen, hvori hun, hendes mand og femårige søn sad, har flere tyske medier skrevet om sagen.

Store landsdækkende aviser som Der Spiegel, Süddeutsche Zeitung, Die Welt, og tabloidavisen Bild har blandt andre bragt nyheden.

Borgmesteren i familiens hjemby, Recklinghausen nordvest for Dortmund, blev berørt af, at hans medborgere var involveret i den alvorlige sag.   

- Jeg er trist og dybt påvirket, siger Christoph Tesche, borgmester i byen i en officiel pressemeddelse. 

Han forsikrer om, at de vil gøre, hvad de kan for at støtte familien. En del af familien er lige nu i Danmark for at tage sig af parrets femårige søn, mens faren endnu ligger i kunstigt koma.  

- Omstændighederne omkring hendes død gør os utroligt bedrøvede og vores tanker går til hendes mand og søn i denne vanskelige time, siger han.

Stenkast er ikke ukendt for tyskerne 

Dækningen i den tyske presse har lagt stor vægt på, at Fyns politi har karakteriseret stenkastet som en drabssag.  

Bild bringer en nyhedsartikel med teksten Motorvejsmord i Danmark: Her ramte dræber-stenen den tyske kvinde på ferie, mens Der Spiegel skriver, at Beton-klods-kaster dræber kvinde fra Nordrhin-Vestfalen på motorvejen.  

Tyskland har haft en lignede sag, hvor et kast fra en bro fik dødelig udgang.

I 2008 blev en kvinde dræbt, da en træklods blev kastet ned på motorvejen ved Oldenburg i Nordvesttyskland. Ligesom familien fra Rucklinghausen, havde hun sin mand og sine børn ved sin side i bilen. Gerningsmanden blev senere dømt for mord. Det skriver Abenblatt