Canadisk by dropper kontroversielt slogan efter 58 år

16x9
Raps dyrkes på grund af plantens olieholdige frø, der bruges til fremstilling af rapsolie. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Denmark

Tisdale i Canada er ikke længere ’Land of rape and honey’.

Velkommen til Tisdale ’Land of rape and honey’.

Sådan er besøgende i årtier blevet mødt af velkomstskilte, når de er kørt ind i den lille by Tisdale i Canada. Men det skal være slut nu. Tisdale dropper sit slogan gennem 58 år. Det skriver The Guardian.

Det sker, efter byen i mange år har fået klager over sloganet ’Land of rape and honey’, der kan oversættes til ’landet for voldtægt og honning’.

Ukontroversiel forklaring

Men det engelske ord ’rape’ henviser i virkeligheden til noget så ukontroversielt som ’rapeseed’ – på dansk ’raps’.

Byen er nemlig stolt af sine gode forhold for at dyrke jorden og ikke mindst de mange gule rapsmarker, der omgiver den lille by på Canadas Saskatchewan-prærie.

Alligevel har byen droppet det slogan, der har været i brug siden 1958.

Klar med nyt slogan

Sidste år blev spørgsmålet om sloganskifte lagt ud til byens omkring 3500 indbyggere. Men resultatet var ikke givet for forhånd, for mange lokale ønskede at beholde det gamle slogan.

- Som jeg forstår det, føler en masse mennesker, at der er traditioner indblandet, sagde Sean Wallace, en embedsmand, dengang til The Guardian.

Men flere følte åbenbart, at et skifte var oplagt, måske fordi man ikke længere markedsfører rapsolie som ’rapeseed’ men som Canola, der står for Canadian oil, low acid.

Tisdales officielle – og opdaterede - hjemmeside prydes nu af et logo med byens nye slogan ’Opportunity grows here’.