Udland

Trump til afroamerikanere: Stem på mig, hvad helvede har I at miste?

Donald Trump har et meget dårligt tag i de afroamerikanske vælgere. Det forsøger han nu at rette op på.

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump har tidligere lagt sig ud med den afroamerikanske del af befolkningen, men forsøger nu at kapre stemmer i selvsamme befolkningsgruppe.

Under en tale fredag i Dimondale, Michigan, kritiserede Trump sin demokratiske rival Hillary Clinton for at tage afroamerikanernes stemmer for givet ved blandt andet at have tilladt frihandel. Ifølge Trump er det nemlig en af forklaringerne på, at flere amerikanske virksomheder er i problemer, og at mange derfor mister deres arbejde.

I Dimondale, hvor der ellers er klart flest hvide amerikanere, henvendte Trump sig til afroamerikanerne og opfordrede dem til at stemme republikansk ved præsidentvalget til november.

- I lever i fattigdom, skolerne er ikke gode, I har intet arbejde, 58 procent af ungdommen er arbejdsløse, hvad helvede har I at miste?

Senere fredag svarede Hillary Clinton igen på Twitter:

- Dette er så uvidende, det er rystende.

- Hillary gør afroamerikanere til flygtninge i eget land

Ifølge CNN beskyldte Donald Trump senere Hillary Clinton for hellere at ville give jobs til flygtninge fremfor arbejdsløse afroamerikanere. Han sagde blandt andet, at afroamerikanerne er ”blevet flygtninge i deres eget land”.

En meningsmålet foretaget for NBC News viste for nyligt, at Donald Trump har et meget dårligt tag i de afroamerikanske vælgere.

Over 90 procent vil stemme demokratisk, og dermed venter der Trump-lejren et stort stykke arbejde, hvis det skal lykkes at erobre præsidentposten til november.

Den republikanske præsidentkandidat har brugt den seneste uge på at appellere til de afroamerikanske vælgere, hvor han blandt andet har sagt, at han vil bekæmpe fattigdom på en måde, som demokraterne ikke er eller har været i stand til.

Og ved et arrangement i Charlotte, North Carolina torsdag, bad han vælgerne om at ”give Trump en chance”.

- Resultatet for dem vil være fantastisk, sagde han ifølge CNN.

Lægger stilen om og undskylder personangreb

Trumps valgkamp har været plaget af en række kontroversielle udtalelser, og oven i det kom det fredag frem, at kampagnechef Paul Manafort går af efter en sag om ukrainske korruptionspenge.

Ændringerne i toppen af Trumps stab kommer samtidigt med, at rigmanden har været ude og undskylde sine ofte meget bramfri kommentarer.

- Til tider vælger man ikke de rigtige ord eller siger de rigtige ting, når man står i en ophedet debat og taler om en lang række emner, siger præsidentkandidaten, der er blevet heftigt kritiseret for gentagne verbale udskejelser mod blandt andet mexicanere.

- Jeg fortryder, at jeg har sagt ting, der var forkerte. Især i de situationer, hvor det har medført personlig smerte for nogen. Der er for meget på spil til, at vi skal være optaget af dette emne, sagde Donald Trump i sin tale, der fandt sted i delstaten North Carolina.

Donald Trump har de seneste uger set sin tilslutning i meningsmålinger styrtdykke.Og fremover skal der være mindre improvisering og mere disciplin hos Trump-kampagnen, siger Kellyanne Conway, præsidentkandidatens nye kampagneansvarlige.

Blandt andet er Trump begyndt at bruge telepromptere til sine taler. Noget han tidligere selv har kritiseret andre af sine modstandere for at gøre.

- Vi vil gerne levere et opløftende, optimistisk budskab til det amerikanske folk. Vi vil fokusere på politik, uden at hans personlige stil går tabt, siger Kellyanne Conway til CBS.

10 berømtheder som støtter Donald Trump

 1. Mike Tyson

  Tidligere hårdtslående og ørebidende verdensmester i boksning, bakker op om Donald Trump som præsident.

  - Han burde være præsident. Det er hvad, han burde være, siger bokseren til Huffington Post.

  - Lad os drive USA som en virksomhed, hvor farve ikke betyder noget, og den der kan udføre arbejdet, får arbejdet, siger Tyson.

 2. Jon Voight

  Den Oscar-vindende skuespiller Jon Voight, der i øvrigt er far til Angelina Jolie, bakker fuldt og helt op og Donald Trump.

  Han er et svar på vores problemer. Vi må stille os bag ham. Republikanerne er nødt til at forene sig bag denne mand. Vi har brug for nogen, der kan gå ind og genopbygge os på en måde, få os tilbage til hvor vi var, hvor vi bør være, udtaler Jon Voight til breitbart.com

 3. Kid Rock

  Musikeren Kid Rock har før blandet sig i politik. For fire år siden bakkede han offentligt op om Mitt Romney i præsidentvalgkampen. Men denne gang er det Donald Trump, der får opbakningen.

  - Jeg er vild med Trump, siger Kid Rock til Rolling Stone Magazine.

 4. Dennis Rodman

  Den tidligere basketballspiller har åbenbart smag for venskaber med kontroversielle politikere. Rodman har blandt anden besøgt den nordkoreanske dictator, Kim Jong-un flere gange.

  Og i USA bakker han op om Donald Trump.

  - Donald Trump har været en kær ven i mange år. Vi har ikke brug for endnu en politiker, vi har brug for en forretningsmand som Hr. Trump, skriver Dennis Rodman på Twitter.

 5. Jesse Hughes

  Forsangeren fra Eagles of Death Metal gennemlevede et mareridt, da han og hans bandkammerater spillede på scenen på spillestedet Bataclan i Paris, da det blev udsat for et terrorangreb i november sidste år, hvor bevæbnede mænd nedskød gæsterne.

  Det vakte opsigt da Jesse Hughes efterfølgende talte om, at flere burde bære våben. Desuden bakker han altså op om Donald Trump, skriver The Mirror. 

 6. Azealia Banks

  - Jeg synes, Trump er den eneste, der virkelig har kuglerne til at til at stå imod de store virksomheder. Hillary har for tætte bånd med dem, og Bernie har ingen indflydelse, tweetede Azealia Banks i februar. 

 7. Kirstie Alley

  Skuespillerinden, som nok mest er kendt fra roller i ”Det er mig, der snakker” og ”Sams Bar”, er også fan af Trump.

  - Hej Drenge. Dette er min formelle støtteerklæring til Donald Trump. Og jeg er kvinde! (Sidst jeg tjekkede), skrev hun på Twitter. 

 8. Kenny Rogers

  Countrystjernen Kenny Rogers hører også til Trump-støtterne.

  - Jeg kan virkelig godt lide ham. Han kan blive præsident uden at skylde nogen noget. Han er en af de få mennesker, der har pengene til det ,og samtidig tør han gøre det, siger Kenny Rogers til The Guardian.

 9. Gary Busey

  Den amerikanske skuespiller Gary Busey kender Donald Trump fra et amerikansk tv-show, og Trump har gjort et godt indtryk på Busey.

  - Jeg kender ham personligt. Jeg kender ham professionelt. Han er en god fyr. Han er skarp. Han er hurtig. Han kan ændre landet efter de sidste otte år, siger Gary Busey til Fox411

 10. Natalie Gulbis

  Den amerikanske golfspiller med fire LPGA-sejre på C.V'et, Natalie Gulbis, har vist sig som så en stor Trump-støtte, at hun endda talte på det netop overståede konvent.

  - Jeg tror på, at Guds timing er perfekt. Han placerer mennesker i vores liv, for at de skal hjælpe med deres indflydelse og få os til at nå vores mål. Et af de mennesker, for mig, er Donald Trump, sagde Natalie Gulbis.