Udland

Børn er blandt 25 dræbte i luftangreb mod syrisk provins

Fem børn mistede onsdag livet, da Idlib-provinsen i Syrien blev bombet fra luften, melder overvågningsgruppe. I et luftangreb i provinsen Idlib i det

Fem børn mistede onsdag livet, da Idlib-provinsen i Syrien blev bombet fra luften, melder overvågningsgruppe.

I et luftangreb i provinsen Idlib i det nordvestlige Syrien har 25 mennesker mistet livet.

Det rapporterer overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Blandt de 25 dræbte er fem børn.

- 15 civile og 10 krigere fra islamistiske grupper er blevet dræbt, da luftangreb ramte byen Idlib, siger Rami Abdulrahman, direktøren for den britiske gruppe, til nyhedsbureauet dpa.

Byen Idlib ligger i provinsen af samme navn.

Ifølge organisationen ventes dødstallet at stige yderligere, da mange blev alvorligt såret i angrebet.

Samtidig blev der også udført angreb i byerne Khan Sheikhoun og Benish, der ligger i mere øde områder af provinsen. Der er ingen oplysninger om dræbte i disse angreb.

Både byen Idlib og provinsen er kontrolleret af en koalition af oprørsgrupper. Blandt dem er Jabhat Fatah al-Sham, der tidligere var kendt som Nusrafronten.

Rusland, der støtter det syriske regime under præsident Bashar al-Assad, oplyste tirsdag, at russiske bombefly er blevet sendt til en luftbase nær den iranske by Hamedan.

Herfra er det planen, at kampflyene skal udføre luftangreb mod militante i Syrien.

Ifølge det russiske forsvarsministerium har flyene allerede ramt en række mål i Syrien. Det er blandt andet sket i netop Idlib samt Aleppo og Deir Ezzor.

Iran og Rusland er de to mest trofaste støtter af præsident Bashar al-Assad. Begge lande har modsat sig internationale opfordringer til den syriske præsident om at træde tilbage.