Berygtet narkobarons søn bortført i Mexico

En rivaliserende bande kan stå bag bortførsel af personer fra Sinaloa-kartellet, der ledes af "El Chapo".

En af den mexicanske narkobaron Joaquin "El Chapo" Guzmans sønner er blandt en gruppe personer, der er blevet bortført ved ferieresortet Puerto Vallarta.

Det oplyser statsanklageren i delstaten Jalisco ifølge Reuters.

29-årige Jesus Alfredo Guzman Salazar er en af seks personer, der blev bortført, da bevæbnede mænd mandag slog til mod en bar og restaurant i det populære turistområde. Det står ikke klart, hvor de bortførte befinder sig.

De seks personer menes ifølge BBC alle at være medlemmer af det berygtede Sinaloa-kartel. Det er dette kartel, som "El Chapo" har stået i spidsen for.

Sidder fængslet efter storstilet flugt

Joaquin Guzman er i dag fængslet, efter at han blev anholdt i januar. Seks måneder forinden var han på spektakulær vis flygtet fra et topsikret fængsel gennem en 1,6 kilometer lang tunnel. USA ønsker at få ham udleveret.

Den foreløbige efterforskning af bortførslen tyder ifølge anklageren på, at det kan være banderelateret, skriver AFP. I Jalisco sidder kartellet Nueva Generación på narkohandlen, og det er blevet en af landets mest magtfulde narkobander inden for de seneste år.

Jesus Alfredo Guzman Salazar, den bortførte søn, menes at være højtstående medlem af Sinaloa-kartellet. I 2008 blev en anden af "El Chapos" sønner, Edgar, dræbt i et indkøbscenter af lejemordere hyret af det rivaliserende Beltran Leyva-kartel. Det førte til en bandekrig mellem de to grupperinger ifølge Reuters.