900 barberer håret af i protest mod missilforsvar

Et missilforsvar har fået sindene i kog hos en stor gruppe sydkoreanere.

Planerne om at opføre et nyt, amerikansk missilforsvar i Sydkorea har fået de lokale til at protestere kraftigt.

Og i stedet for bare at demonstrere på vanlig vis, er sydkoreanerne gået skridtet videre. Mere end 900 personer har nemlig barberet deres hår af i protest. Det skriver Reuters.

Skal beskytte befolkningen

Spændingerne er på deres højeste i regionen, hvor Nordkorea har testet både kortrækkende og langtrækkende misslier, og i januar udførte Nordkorea deres fjerde atomtest.

Blandt andet derfor ønsker amerikanerne at opsætte deres THAAD-missilforsvar. Forkortelsen står for 'Terminal High Altitude Area Defense' og dækker over en række missiler, der kan skyde fjendens missiler ned.

Mandag udtalte Sydkoreas præsident, at forsvaret skal beskytte landets befolkning.

- THAAD er en selvforsvarsforanstaltning, vi har besluttet os for at sætte ind for at beskytte vores borgeres liv mod nordkoreanernes hensynsløse provokationer, sagde Park Geun-hye.

Men det er altså ikke en form for beskyttelse, sydkoreanerne ønsker.

Frygter at blive mål for angreb

Det er regeringens intention, at missilforsvaret skal stilles op i Seongju-området i det centrale Sydkorea. Men her er befolkningen bange for, at missilerne vil gøre stedet til et mål for nordkoreanske angreb.

- THAAD burde slet ikke sættes op. Hverken her eller andre steder i Sydkorea. Derfor har vi samlet os her og barberet hovederne for at demonstrere mod opsættelsen, siger Joo Ji-won, en landmand, der var med til demonstrationen.

Også lederen af demonstrationen, Kim An-soo, ønsker hele beslutningen omgjort.

- Vi afholder demonstrationen, fordi vi ikke kan kæmpe mod regeringen. Det her en den stærkeste måde, vi kan vise vores protest. Vi ønsker, at regeringen skal rette op på de forkerte beslutninger, den har taget, siger Kim An-soo.