Udland

Rusland opstiller raketsystem på Krim

Ukraine har sat sine væbnede styrker ved Krim i højt alarmberedskab, efter at spændingerne er optrappet.

Rusland opstiller S-400 luftforsvarsraketter på Krim, skriver nyhedsbureauet Interfax med henvisning til en meddelelse fra forsvarsministeriet i Moskva.

Meddelelsen kommer to dage efter, at præsident Vladimir Putin erklærede, at Rusland vil træffe forskellige sikkerhedsforanstaltninger, efter at Ukraine angiveligt har været involveret i sabotageaktioner på Krim.

Ukraine afviser de russiske beskyldninger.

Spændinger er taget til

Styret i Kijev har placeret sine væbnede styrker i nærheden halvøen i højt alarmberedskab, efter at spændinger er taget til i denne uge.

Det var den russiske sikkerhedstjeneste FSB, som tidligere på ugen fremsatte beskyldningerne om, at ukrainske agenter stod bag to angreb på Krim, hvor to russere blev dræbt.

- Det er falske informationer, sagde en talsmand for det ukrainske forsvarsministerium. Han tilføjer, at Rusland "kun er ude efter en årsag til at optrappe konflikten".

Putin: Ukraine har handlet dumt og kriminelt

Putin har sagt, at Ukraine har handlet dumt og kriminelt, og at der ikke er nogen pointe i at holde planlagte møder i forbindelse med fredsprocessen i det østlige Ukraine.

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, siger, at han ønsker direkte forhandlinger med præsident Putin og flere vestlige ledere, efter Putins beskyldninger er kommet frem.

Porosjenko har afvist de russiske beskyldninger som "meningsløse og kyniske".

Drøftede situationen bag lukkede døre

FN's Sikkerhedsråd samledes torsdag for at drøfte den spændte situation mellem Rusland og Ukraine efter anmodning fra regeringen i Kijev. Mødet fandt sted bag lukkede døre.

Rusland annekterede for to år siden den ukrainske halvø Krim i en operation, som har udløst amerikanske og europæiske sanktioner.

Ukraine siger, at det vil have den strategisk vigtige halvø tilbage, mens Moskva siger, at sagen er afsluttet for altid.