Udland

Muslimsk strandbeklædning forbydes på strande i Cannes

Det er nu ikke lovligt for muslimer at bære en burkini på Cannes' strande Sebastien Nogier / Scanpix Denmark

Ifølge lovdokumentet er forbuddet mod den muslimske burkini indført, fordi Frankrig er målet for terrorangreb.

I filmbyen Cannes i det sydlige Frankrig har borgmesteren forbudt brugen af den såkaldte burkini. En burkini er en muslimsk beklædningsgenstand til brug på badestrande.

Det oplyser myndighederne i byen til det franske nyhedsbureau AFP.

- Adgangen til strande og badning er forbudt for personer, som ikke bruger badetøj, der respekterer de sociale normer og et sekulært samfund, står der i loven, som Cannes-borgmester David Lisnard har sat sin underskrift på.

- Badetøj, der demonstrativt udstiller et religiøst tilhørsforhold, når Frankrig er målet for terrorangreb, skaber en risiko for at forstyrre den offentlige orden, står der videre i lovdokumentet.

- Handler ikke om religiøse symboler

Over for det franske nyhedsbureau siger formanden for byens kommunale system, Thierry Migoule, at der ikke er tale om at gøre religiøse symboler ulovlige på stranden.

- Det gælder tøj, der demonstrativt viser et tilhørsforhold til en terrorbevægelse, som er i krig med os, siger han til AFP.

Et angreb 14. juli på havnefronten i den nærliggende by Nice kostede 85 mennesker livet. En lastbil pløjede gennem masserne, der var til stede på promenaden for at fejre den franske nationaldag. Føreren af lastbilen erklærede troskab til Islamisk Stat.

Knap to uger senere, 26. juli, blev en præst dræbt i en kirke i det nordvestlige Frankrig. De to attentatmænd svor ligeledes troskab til Islamisk Stat.

Tilsløret ansigt også ulovligt

Muslimsk beklædning er et aktuelt emne i Frankrig. Det er forbudt at gå med helt tilsløret ansigt i offentligt rum, men der er intet forbud mod religiøse symboler og tøj.

Tidligere på ugen aflyste et badeland i Marseille sin plan om at være vært for et privat arrangement for muslimske kvinder. Kvinderne skulle bade i burkini. Arrangementet vakte harme hos franske politikere og blev aflyst efter stor offentlig bevågenhed.

Inden aflysningen havde arrangørerne modtaget dødstrusler. Blandt andet var en patron blevet sendt til dem i et brev.